Ha 2009-ben egész évben gyed-en voltam, és havi 72000 Ft-ot kaptam (max. Gyed), akkor mennyi pénzt kapok vissza egyben adójóváírásként a szja-kor?
Figyelt kérdés
Azok válaszát várom, akik hasonló "cipőben" járnak/tak.Köszönöm.2009. dec. 27. 15:15
2/7 anonim válasza:
Ha ugyan az vonatkozik a gyedre mint ha fizetést kapnál akkor 136000 ft. De pontosan még én sem néztem utána mert engem is érint.
3/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszadó!Szerinted hol lehetne utána nézni? Ha valóban ennyit kapnánk vissza,az nagyon-nagyon jó lenne...:)
2010. jan. 2. 13:57
4/7 anonim válasza:
szia! Én a tavalyi adócsomag útmutatóját néztem. Az adóhivatal honlapján de sajna még csak a tavalyi dolgok vannak fent.
5/7 anonim válasza:
Bocsi csak a fizetésre vonatkozik a kedvezmény Gyedre nem most mondta a kolléganőm, mert az adóterhet nem viselő járandóság.
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem jár utána semmi vissza? Még akkor sem, ha nem kérte havonta az ember az adókedvezményt?
2010. jan. 3. 14:37
7/7 anonim válasza:
Ha nem kérted a havi 9000 Ft adójóváírást, de jogosult vagy rá, akkor azt a bevallásban visszaigényelheted és az apeh visszautalja majd valamikor. És a gyed az adózik, tehát nem adóterhet nem viselő járandóság. Az a gyes, ha jól tudom. Tehát 9000Ftx12 amit visszakaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!