Kismamák akik táppénzen vannak a terhesség alatt, válaszoltok?
Kedves 8-as!
Azért kész vicc, mert a 8. hét óta fektetnek, nehogy beinduljon a szülés én tényleg veszéklyeztetett terhes vagyok. Arra az időre kelhetek fel az ágyból míg a fürdőszobába kimegyek elintézni a dolgaimat, és elmegyek a vizsgálatokra. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy megengedték, hogy otthon feküdjek és nem a kórházban.
Ha lehetne inkább dolgoznék, már tele a hócipőm a fevéssel + a 60%-os táppénzel, de bármit képes vagyok végigcsinálni, hogy a gyerekem időben és egészségesen szülessen meg.
Szóval jó érzés volt bunkóskodni?
A kész vicces hozzászólást én írtam és mivel ezt idézted, úgy éreztem, hogy nekem címzed a mondandódat.
Amennyiben nem lettek volna komplikációk a terhességemmel minimum a 8. hónapig dolgoztam volna. Szerintem elég nagy kiadás egy családnak a baba érkezése, nem jó arról a 40%-os bértől elesni, hiszen lenne helye.
Ugyan nem tudom, hogy a többi kismama miért van táppénzen, de szerintem, ha tehetnék és a körülményeik, állapotuk megengedné ők is szívesebben dolgoznának.
Azért mondták, hogy 20-a körül add a munkahelyedre, mert a bérszámfejtés miatt benne legyen a béredbe.
Ha már kaptál papírt, igen add le, különben nem tudják mi alapján számfejteni a béred, akkor lehet nem kapod meg arra az időszakra jutó béred, de a következő hónapba bekorrigálják. Nekem két hetente kellett leadnom a munkahelyemen, mert a háziorvos 2 hétre adott papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!