Mi a véleményetek egy 24 éves kétgyerekes anyukáról aki még hivatalosan nem dolgozott?
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :)
Igazából pont ez ellenkezőjére számítottam, megleptetek. Úgy gondolom, a gyerekek mindent megkaptak és meg is kapnak, a háztartás is rendben amikor nem szalad :)
Kedves első kommentelőre reagálva, úgy volt a főnök fia, hogy a vállalkozó aki vitt minket neki a gyereke. Ugyanolyan pénzért dolgozott mint bárki más. Nagylábon soha nem éltünk, sőt. De már most kezdünk helyrerázódni. Pont ez ihlette a kérdésem, mert sokak szemében ingyenélő vagyok mivel nagyon elférne az én keresetem is. Keleti országrészben lakunk, a munkalehetőség a semmivel egyenlő, ráadásul a szakmám sem ér szinte semmit, mivel innen sajnos csak kihalnak az emberek.
Semmi gond nincs azzal, ha még nem dolgoztál, de már két gyerkőcnek az édesanyja vagy. Ha tisztességben neveled őket, a pároddal kiegyensúlyozott a kapcsolatod akkor nem lehet semmi baj. Jól tetted, hogy nem foglalkoztál mások véleményével. Hisz a Te életed, te tudod, hogy hogyan irányítod azt. Arról már nem is beszélve, hogy becsületre méltó az, hogy haladtál előre az életben (gondolok pl. továbbtanulás, főiskola) illetve próbálkoztál a munkakereséssel.
Nekem úgy alakult az életem, hogy 19 évesen leérettségiztem, onnantól kezdve kerestem a munkát. Szó szerint bármit elvállaltam volna, de egyszerűen nem volt egy munkalehetőség sem. Majd ősszel adódott egy nagyon jó külföldi ajánlat, amit persze meg is próbáltam, de a kinn tartózkodásom alatt kiderült, hogy terhes vagyok. Így bő egy hónap után vissza kellett jönnöm. Nekem sem volt még normális egy év hivatalosan bedolgozott napom, de örülök én és a párom is a családom is, hogy így alakult az életem/életünk. A 3 év gyes letelte után ismét próbálok majd munkába állni, bár akkor még nehezebb lesz, hisz gyermekkel már nehezebb munkát találni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!