Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne így...

Mit tegyek, hogy ne így teljen a napunk este 6 után?

Figyelt kérdés

Babám napközben nem sokat alszik. Nappal olyan hat óráig jól elvan, játszunk, eszik, iszik, delelőtt alszik egy órát valamint ebéd után is, de délután négy fele nem akar elaludni, és így 6kor már teljesen kivan, álmos, fáradt, dörzsöli a szemét, és sír, nyöszörög. Este fél nyolckor szoktam fürdetni,utána vacsi és alszik nyolckor. Viszont hattól a fürdetésig katasztrófa, egyszerűen már semmi sem jó. De nem akarom így eltölteni a napokat, hogy 6tól azt várom, hogy mikor lesz már fél nyolc, amikor fürdetés van. Arról nem is beszélve, hogy fürdés után a pelenkázón ordít, amíg enni nem kap és nem alszik el. Mit tehetnék, hogy ne így teljen az a másfél óra? Valaki járt már így? Mi volt a megoldás?

Köszönöm előre is!

7 hónapos kislány anyukája

2014. ápr. 8. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod a nappali két alvását kicsit eltolni, délelőtt is fél-egy órával később tedd le, meg délután is. Úgy tűnik, most áll át a három alvásról a kettőre.
2014. ápr. 8. 18:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy látom rajta, hogy álmos délután, lecsukja a szemét, de mire elaludna, felébred és sír. Olyan nehezen alszik el, szval látom rajta, hogy aludna, de nem tud elaludni.
2014. ápr. 8. 18:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Fél hétkor elaludt a Drágám most meg.
2014. ápr. 8. 18:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem tudjátok előbb fürdetni? Mi 6-kor fürdetünk, 7 körül elalszik. Ha később fürdetünk, nálunk is ez a helyzet.
2014. ápr. 8. 19:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Ebéd után hány órakor alszik?azt kéne kicsit kitolni.szerintem is az első jó tippet adott,nekem is ez ugrott be...
2014. ápr. 8. 21:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Ket dolog jutott eszembe. A furdes nalunk azota nyugalmasabb, miota megetetem elotte. Amig csak szopi volt, 4-5 korul evett, 8-kor volt lefekves, elvileg ki kellett volna birja, de a furdes vegen tiszta ideg volt mar. Igy egy kicsit elotte is adtam neki, majd utana is, ez sokat segitett. Most mar hozzataplalunk, furdes elott sinemil vagy fozelek, furdes utan szopi.

A masik, h szerintem vidd el kesodelutan-koraeste, amikor meg jo lenne egy szundi, babakocsival setalni. Talan konnyebben bealszik, mint otthon. De ha nem is alszik be, esetleg jobban el van, nezelodik...

2014. ápr. 8. 21:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mintha a mi napunkat írtad volna le! Ugyanez van nálunk is, és én sem tudom rá a megoldást....

Reggel 6 körül kel, visszaaltatni képtelenség, így 8, fél 9 körül már fáradt. Alszik 1 órát.

Dél körül újra álmos, ilyenkor is alszik egy órát.

Ez után direkt úgy indulunk sétálni, h úgy aludjon be, h mondjuk 4-ig, fél 5-ig aludjon, mert utána már tuti nem fog.

Na ez az esetek többségében nem sikerül, mert 3-kor mint egy vekker kipattan a szeme. Na és innentől kezdődik a nem alvás, ami nálunk is olyan fél 7 körül válik nyűgössé. :-(

Mi is fel 8-kor furdunk.

Én már próbáltam kitolni, azt is próbáltam h itthon altattam du (vagyis nem a babakocsiban) hátha az ágyában tovább alszik, de semmi nem használ. Szóval én már beletörődtem...

A picim 9 hónapos.

2014. ápr. 8. 21:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem is a babakocsis séta jutott eszembe. Ha elalszik babakocsiban, akkor vidd ki akkor, amikor még jó lenne, ha egy keveset aludna, de ha nem is alszik, akkor is pihen közben. És én is áttértem a fürdés előtti etetésre, fürdés után már nem adok neki, csak lefektetem aludni.
2014. ápr. 8. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Korabban nalunk is total ez volt a helyzet, minden nap elore feltem az estektol... en kicsit kitoltam a delutani alvasat, igy most jo a napirendunk.

Lanyom 6kor kel, fel7kor reggeli,utana jatek. 9kor alszik egyet, altalaban 10:15-10:30kozott kel, megtizoraizik. Utana jatszunk, majd setalunk egy nagyot. 1 korul ebedel, fel2tol alvas 15:15-15:30ig. 16:00kor uzsi, utana jatek, 7kor furdes, fel8kor alvas egeszen reggelig.

Nekunk bejott ez a napirend, am vannak babak akiknek meg ilyenkor is szukseguk van a napi 3 alvasra, de szerintem az utolso alvas nem szabad, hogy 5 utan fejezodjon bem kulonben nem lesz almos az esti furdes es vacsi utan.

Kiserletezgess, hogy nektek, a Babadnak hogy a kenyelmesebb, sokan mondjak, hogy a babak tudjak mennyi taplalekra, alvasra van szukseguk, szerintem viszont kell a szuloi kordaban tartas, nekunk 5 honapig nem volt napirendunk, mert a babam olyan ossze-vissza aludt, banom, hogy nem rendszereztem korabban a napjainkat. (Ekkor volt az, hogy este 6ra teljesen kidolt, elaludt egy fel oracskara, onnan viszont ejfelig fent kurutttyolt...,)

Udv, egy 8 hos baba anyukaja

2014. ápr. 9. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!