Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Orvostanhallgató lányok!...

Orvostanhallgató lányok! Mielőtt elkezdtétek az orvosit, gondolkodtatok azon, hogy tudtok e majd mellette, utána gyereket szülni, boldog házasságban, kapcsolatban élni?

Figyelt kérdés
Vagy lesz, ahogy lesz?
2009. dec. 15. 16:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Én igaz, nem orvos vagyok, hanem jogász, de sejtem, mire gondolsz.

Minden vágyam a jog volt, maradt is, de a gimi végén megismertem a páromat, akivel negyed évesen házasodtunk össze. Ötödév után jöttek az államvizsgák, oda már pocakosan mentem. Nem vagyunk eleresztve anyagilag, de amire lehet építkezni egy életen át, az a család. Legalábbis számomra. Úgyhogy mi most 3 gyerkőcig nem szeretnénk megállni, most vagyok 25 éves..., ha 32 és 68 között dolgozom, az is untig elég lesz a karrierépítésre. Igaz, nincs gyakorlatom így, gyed-et sem kapok, csak gyes-t, de vagy-vagy, dönteni kell, mi a fontosabb, de úgy, hogy később ne bánd meg.

Rám is vár még gyakorlat és szakvizsga, de majd idővel az is meglesz...

Jó döntést, és sok sikert a továbbiakban! :)

16 hetes kismama

2009. dec. 16. 09:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok orvostanhallgató,hanem ápolónő.Látom orvos kollégáim életét.A tapasztalat amit én leszürtem,az az,hogy minél hamarább vállalj gyereket,még karriered beindulása elött.Utána elkap a malom kerék,rádöbbensz,hogy 40 vagy és nincs családod.Egyik doktornő mikor elvégezte az egyetemet,egyből szült 2gyereket.Mára befutott,nagyon népszerű orvos.Lehet boldog házasságban élni,de nem muszáj ahoz orvosnak lenni,hogy ez ne igy legyen.Sikeres diplomát kivánok neked és boldog házzaságot,gyermekkel-kekkel.
2009. dec. 16. 14:20
 3/5 A kérdező kommentje:
és aki egyből egyetem után szült, nem jelent nagy kiesést a szakmából a 3-6 év?
2009. dec. 16. 14:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Rezidens volt,ahogy tudott bejárt,nem volt ott egész napokat.Szerintem jobb akkor kiesni,mint késöbb.Ez csak az én véleményem.Viszont látok más doktornőket,tul 40-en és még nincs gyerek.De majd látod.
2009. dec. 16. 15:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos minden szakmával ez a helyzet. Én sem orvos leszek/vagyok. De nemkem sem lesz egy sétagalopp az életem.

Sajnos lesznek olyan időszakok a munkámban, amikor küldök haza egy képet, Így nézek ki felirattal. Ha meg ügyesen csinálom, nem biztos, hogy a csúcson akarnék szülni.

Most harmadéves főiskolás vagyok, passzívon, hat hónapos anyaként. Két gyakorlat, összesen másfél év van vissza a diplomáig. És rengeteg plusz képzés, és képzés és szakosodás, közben meg dolgozni, gyakorlatott, tapasztalatott szerezni, pontosabban visszarázódni. Így könnyebb, mint kiszállni a mókuskerékből.

2009. dec. 19. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!