Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családi adókedvezményt hogy...

Családi adókedvezményt hogy tudom kiszámolni?

Figyelt kérdés

Adott két ovis gyermek,egy anya aki gyesen volt ezidáig.Apa akinek a bruttója 113.000 Ft, erre jönnek még bérpótlékok. Ami nettóban havonta 165ezer forintos fizut jelent.Kevés pénz,de nélkülözés, éhezés nélkül telnek a hónapok...

Nem értem ezt az adókedvezményt,sehol nem tudom kiszámolni rendesen. Segítetek?

Azért érdekelne most,mert lehet jön a 3.baba. Szerettünk volna,de mivel most járt le a gyesem,jó lett volna elmenni melózni a bizt.időszak miatt.De ha jön,hát jön.. :))

Érdekelne,hogy ennyi fizunál jár e nekünk családi adókedvezmény,és mennyi havonta? Mindenhol csak azt olvasom,h 3 gyerekre havi 206e ft leírható,meg h 33e Ft gyerekenként... de milyen fizura,hogy?

Ha jön a gyerek,nincs mese,de végig kell gondolni hogy lesz tovább...

Köszönöm a válaszokat.

2014. márc. 15. 18:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Elvileg majdnem a bruttó jár ennyi fizetésnél kézbe.

Nekem a bruttóm 240 ezer ft, s kézhez kapok 236 ezret (3 gyerek van, akire még jár).

A férjem a vállalkozásunkban dolgozik, így én veszem igénybe a kedvezményt főként.

2014. márc. 15. 20:20
 2/2 anonim ***** válasza:

De ugye tudod, hogy jelenleg is jár az adókedvezmény? 2*10.000 Ft a két meglévő gyerekre!

Amúgy majdnem a bruttóját fogja megkapni!!

2014. márc. 15. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!