Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2. gyerekre átmegy a GYED?...

2. gyerekre átmegy a GYED? Hogy van ez?

Figyelt kérdés

Úgy mondta egyik rokonom, hogy ha az első gyerek 2 éves kora előtt megszületik a második baba , akkor ő utána is megkapom a GYED-et.

Ez tényleg így van?

De meddig kapom a GYED-et rá?

Ja, TGYÁS-on vagyok, GYED-et fogok kapni, ha ez lejár és vállalkozóként dolgoztam szülés előtt.

2009. dec. 12. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyszerre csak egy ellátás jár, akkor is ha két olyan korú gyereked van akikre külön-külön járna. Ilyenkor az összegében kedvezőbb ellátást kell választani,
2009. dec. 12. 21:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha megszületik a 2. bébi az első 2 éves kora előtt minden kezdődik előlről. Tgyás, a fizud 70%. Látom vállalkozó voltál, de akkor is a bejelentett pénzed. Tuti, én májusra várom a 2. bébit de a lányom csak augusztusba lesz 2 éves. Nemrég beszéltem a cégemmel, így a munkaügyistől tudom.
2009. dec. 12. 21:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem fogsz két gyerekre egyszerre GYED-t kapni. mert amit állít az ismerősöd ezt jelenti.

Ez úgy van ha addig születik gyereked míg GYED-n vagy akkor a kicsi után kapsz először TGYÁS-t majd GYED-t az ő két éves koráig, de az új szabályok szerint csak addig kaphatsz GYED-t a másodikra amennyi biztosítotti napod van.

ellátást mindig csak egyszerre egy gyerek után kaphatsz:((((

2009. dec. 12. 21:08
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azt tudom, hogy csak egy gyerekre jár ellátás, csak azt nem értettem, hogy ha nem dolgozok akkor is kaphatok GYED-et a második kicsire is.

2009. dec. 12. 21:26
 5/5 anonim ***** válasza:
De megtarthatod az első gyerek után járó Gyed-et az első gyermeked 2 éves koráig és kérheted csak utána a második gyermek után járó juttatásokat.
2009. dec. 12. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!