Fél éves babának korai a játszóház? Ti mikor voltatok elôször?
Szerintem nagyon korai.
ha csak nem nagyobb testvérek miatt is mentek, akkor inkább ráérsz még.
Gyakran zsúfoltak ezek a játszóházak és a nagyobb gyerekek sincsenek feltétlenül tekintettel a kisebbekre- főleg egy éppen mászó babára.
A legtöbb helyen azt tapasztaltam, hogy hiába van egy babás részre kitéve, hogy pl. max. 3 éves korig- simán bemászkálnak, beugrálnak a nagyobbak is- és már egy 3 éves is tud átgázolni a kicsiken (na nem szándékosan, csak a játék hevében).
Én nem vinném még- inkább megvárnám, hogy biztosan megerősödjön a járásban, esetleg futásban is.
Annál is inkább, mert a legtöbb játék eleve a nagyobb korosztálynak van kitalálva.
A 1,5 évest elvittük az Eleven Parkba. Ott van kicsiknek való rész, de igen, a 3 éves teljesen máshogy közlekedik, átestek benne. Inkább nagyobbaknak való (mi egy 4 évessel is voltunk). Nekem borzasztó zajos volt.
Az én lányom 8 hónapos volt, mikor csiribiri tornára kezdtük vinni. Kényszerből, mert a nagyobb is ment, őt valahova rakni kellett. Teljesen jól elvolt pléden a terem közepén, figyelt, ücsörgött, tapsolt, szóval a fél évest inkább valami babás foglalkozásra vinném.
Hú, mi 18 hónaposan vittük először.
Két helyre szoktunk menni, mindkettőnek van piciknek fenntartott része is, de én nem vittem volna még ilyenkor, bár eléggé jövős-menős-mozgolódósak voltunk. Baba-mama jóga, zenebölcsi, sima séták a szabadban barátnőkkel, nálunk ez volt a program akkoriban. Szerintem felesleges kiadni érte pénzt úgy, hogy még nem is igazán élvezné. Ugyanazt tudja ott csinálni, mint otthon.
Én dolgoztam játszóházban még egyetem alatt. Hoztak fél év körüli babákat is, de ritkán. Inkább 10 hónapos kortól hozták őket viszonylag rendszeresen. Ahol én dolgoztam volt egy külön rész a babáknak és ha nagyobb gyerekek bementek mindig szóltunk nekik, hogy oda nem szabad.
Viszont azt javasoltuk ha kérdezték a szülők, hogy két év alatti gyerekkel ha megtehetik, inkább hétköznap délelőtt jöjjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!