Miért esküszik néhány szülő pofonra?
Néha szükség van rá.Amikor pl.magyarázod neki,hogy miért ne csináljon valamit,vagy 10 percig mondod a magadét és a gyerek oda se figyel,azután rádszól,hogy :Ne dumálj már! Akkor bizony elszakad a cérna.És utána van respekted egy jó ideig.
Nem kell állandóan pofozni,de ritkán hatásos.
A 15.57. nem sok gyereket nevelhetett fel.Nem azért kaptak egy-egy fenéákreverést,mert engem is így neveltek,vagy nincs fantáziám,de néha nem volt más hatásos eszköz.Kíváncsi lennék,hogy egy 4-5 éves,vagy éppen kamasz gyerek,hogy reagál az érzelmi fenyítésre,amit ő használ.Tapasztalatom szerint ha érzelmileg akarsz rájuk hatni,akkor vagy hisztiznek,vagy semmibe vesznek.Megtilthatsz nekik bármit,az csak ront a helyzeten.Azért olyan kezelhetetlenek otthon és a suliban is a mai gyerekek,mert nem tanulják meg,hogy nem engedhetnek maguknak mindent.
Azt természetesen elítélem,aki állandóan veri a gyerekét,de a kérdés nem erről szólt.
Az érzelmi fenyítés sokkal rosszabb, sőt megkockáztatom, h aki érzelmi fenyítést alkalmaz, az később esetleg hamarabb jól meg is veri, elmondja ezerszer, h nem szabad, aztán elszakad a cérna nála, és agyonüti.
Ahelyett, h az elején csírájában fojtaná el a rosszalkodást.
Ha a fenekére ütsz a gyerekednek, mert rossz, de minden indulat nélkül, csak jelzésértékkel, attól nem vagy rossz szülő.
Véleményem szerint ezért ez a sok neveletlen kisgyerek már az óvodákban, alsó tagozatban, mert a szülők egyszerűen nem mernek nevelni. Inkább hagyják, hadd csináljon a gyermekük azt,amit akar.
Egy pedagógus anyuka.
Megfelelő időben egy jól irányzott pofon,igen is lehet hasznos!Természetesen nem pici korban,mert azt elitélem aki az 1 éves gyerekét elveri!Nekem most a nagy fiam 16 éves.sokszor nem fenekeltem el,de volt rá példa.Ilyenkor napokig olyan volt mint az angyal!Legutóbb 2 éve kapott egy nagy anyai pofont,mivel úgy szólt vissza,mint ha a haverja lennék,na visszkézből kapott egyet!Azóta ha ilyen van,akkor egyből bocsánatot kér!
Én a mai napig hálás vagyok a szüleimnek amiért néha jól elfenekeltek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!