Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekvédelmi megállapítása:...

Gyermekvédelmi megállapítása: mindenképp a jövedelem számít?

Figyelt kérdés
Az idevonatkozó felsorolásban, hogy kik jogosultak rá, nem tudok kiigazodni. Súlyos fogyatékos, tartós beteg az egyik gyermekem-kettő van- szociális bérlakásban élünk... Ápolásit megemelték januárban és már nem vagyok egyedülálló.. Ezzel az emlegetett-most nem is tudom mennyi a határ pontosan- kb 40ezer Ft/ fő jövedelmet átlépjük...Lényeg, nem egyértelmű, elveszik a gyermekvédelmit? Légyszi olyanok írjanak, akik tényleg tudják is a választ! Köszönöm!
2014. febr. 23. 19:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem elveszik hanem neked kötelező lemondanod.
2014. febr. 23. 19:40
 2/6 anonim ***** válasza:
A változást be kell jelenteni!
2014. febr. 23. 19:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,épp a bejelentést intézem.Csak arról szerettem volna tájékozódni,mire számaíthatok.Azért,mert pár ezer forinttal emelkedett a jövedelmünk,sokkal rosszabb lesz a helyzetünk?
2014. febr. 23. 20:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, a jovedelem számít. Akkor is megszüntetnék, ha csak 1 forinttal lenne tobb a jövedelmetek. A határt be kell tartani. Akkor is, ha ez sok esetben nagy szívás.....
2014. febr. 24. 06:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen,sajnos ez így van. Azért mert egy-két ezerrel több lesz a jövedelem nem kapsz támogatást! Mi is így vagyunk,de mi hagyjuk letelni a gyv-t,még egy fél év van hátra,itt nem foglalkoznak ilyenekkel,nekik csak plusz papír munka,ellenőrizni sem fogja senki. Csak nálunk annyival másabb,hogy a Párom egyéni vállalkozó és Katás,és ott fixen 50 rugót fizet adód,de mindegy hogy 20 ezer volt a bevételed vagy 100,akkor is 156 ezer a minimum,amit le tud magának igazolni jövedelem gyanánt. Hiába lenne szükség a gyv-re,akkor sem tudjuk megigényelni megint majd.
2014. febr. 24. 11:20
 6/6 anonim válasza:
Én is igy jártam. Csak GYES mellett mentem vissza dolgozni. Egyedül nevelem a 3 kicsit. Most átléptük a határt. Fizethetek az ebédért. És elesek mindentől. Mellesleg a fizumból egy tartozást vonnak biróságilag. De ez sem számit. Mert átléptük.
2014. szept. 2. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!