Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha a bölcsis...

Mit csináljak, ha a bölcsis kisfiam szinte hetente beteg?

Figyelt kérdés

Ősz óta bölcsis, kezdetben nem is volt gond. Csak mióta ez a szutyok idő van. Amúgy régebben sosem volt beteg, 2 éves koráig talán egyszer volt megfázva. Most meg állandóan köhög, taknyos. Láza nem szokott lenni. Múlt héten is két napot volt bölcsiben, most is szerintem holnap már nem tudom vinni. Hogyan tudnám kivédeni ezeket a taknyos, köhögős megbetegedéseket? Kezd már nagyon az agyamra menni ez a dolog. Ráadásul még csak nyugdíjas nagyszülők sincsenek, akik ilyenkor tudának rá vigyázni.

Fog ez a helyzet még változni???

2009. dec. 8. 17:02
 1/7 anonim ***** válasza:

A gyerekorvost kellene megkérdezned, talán valami immunerősítőt ajánlana, úgy hallottam, azt szoktak. Nekünk szerencsére nem volt ilyen gondunk.

Változhat a helyzet, persze. De ha nem szereti a bölcsit, az ront a helyzeten, képesek a gyerekek lelki okok miatt betegek lenni. Egyébként pedig meg kell majd szoknia a szervezetének az új bacikat, amikkel ott találkozik.

2009. dec. 8. 17:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Tudod 2 fajta szülő van.

1 aki kikúrálja a gyerekét ha beteg és akár hetekig otthon van vele.

2 aki betegen is beviszi, ezáltal növelve hogy elfertőzze a többit és nem hajlandó orvos vinni csak ha ki van tiltva.

És amikor a 1es szülő beviszi a kikúrált gyerekét a bölcsibe, rá 1-2 napra elkapja mert a fertőzés ott van a csoportba, lássuk a 2es szülőt akinek a gyereke ott van. Ezt egy jó szülőivel esetleg meg lehet oldani.

2009. dec. 8. 17:32
 3/7 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy nagyon szereti a bölcsit, azzal nincs gond. Az első naptól örömmel jár. Amikor beteg, és viszem át az orvoshoz, akkor is söpörne be a bölcsibe.

Holnap megyünk az orvoshoz, megkérdezem ezt az immunerősítős dolgot, mert ez így már nagyon necces kezd lenni.

2009. dec. 8. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Mi a bronho-waxomot ( biztos hogy nem helyesen írtam) szedtük, van por formában is ezt kell feloldani folyadékba és meginni.

Kúra szerűen kell szedni:

először 30napig minden reggel

30 nap szünet

10napi szedni 20nap szünet

2009. dec. 8. 18:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, erre rá fogok keresni :)
2009. dec. 8. 20:09
 6/7 anonim ***** válasza:
C vitamin,béres csepp (bár ezt nemtudom miylen idős kortól lehet adni). Amugy teljesen normális hogy most sokat beteg,eddig nem volt ilyen sokat közösségben ,most erősödik meg az immunrendszere. Szerintem 1-2 honap és változni fog a helyzet.
2009. dec. 8. 21:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát nagyon remélem. Csak ez most nekem nagyon rosszkor jön így. Egyetemre járok és kezdődik a vizsgaidőszak :S Vagy tanulnom kéne, vagy vizsgáznom, de így... Na mindegy, holnap megy a doktornénihez, lehet, hogy nem ártana egy alaposabb kivizsgálás is talán.
2009. dec. 8. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!