Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám ezt megbeszélni...

Hogyan tudnám ezt megbeszélni a fiammal még csak 7 éves? Ma megfogta egyik barátja pucáját, volt még egy ilyen eset a nyáron de arra szemet hunytam.

Figyelt kérdés
Teljesen el vagyok keseredve, tudom most fedezi fel , hogy a lányoknak más van mint a fiuknak de ezt azért mégsem kelen , hogy fogdossa a fiukat.Hogyan magyarázzam meg neki, értelmes gyerek, hogy a fiuknak nem szabad megfogni.
2009. dec. 5. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:
27%
Hàt nehéz,nekem nincs még ekkoraa nagy gyerekem,de szerintem egyszerüen ülj le vele és mondd meg hogy ezt nem szabad,mert csufolni fogjàk érte .Remélem màsok jobb tanàccsal làtnak el,nekem ez jutott csak eszembe:(
2009. dec. 5. 15:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Esetleg azt, hogy mindenki csak a sajátjához nyúlhat, ahhoz is csak egyedül, a máséhoz nem illik nyúlni, még akkor se, ha csak ketten vannak.
2009. dec. 5. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is annyit tudsz tenni, hogy nem dühösen, de határozottan elmondod neki, hogy ilyet nem szabad csinálni, mert ezt nem illik. Hívd fel rá a figyelmét, hogy senki nem csinál ilyet, a felnőttek sem, és a gyerekeknek sem szabad, mert ez illetlenség. Egyszerűen világosan kell beszélni, és határozottan megmondani, hogy mások fütyije nem megfogni való, mindenki csak a sajátját foghatja meg, ahogy azt írták is, és azt is akkor, amikor szükség van rá, azaz pisiléskor, vagy amikor nem látja senki.

De nem kell belőle nagy égzengést csinálni, csak pár mondatban ezt elmondani és aztán nem foglalkozni vele. Mert ugye minél jobban tiltanak valamit, annál érdekesebb lesz.

2009. dec. 5. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:
nem , akkor sem kiabáltam neki , mert ln is mikor gyerek voltam azt csináltam amit nem szabadott volna. Megbeszéltük , hogy most senkinek nem szabad fogdosni még a kislányoknak sem. Remélem megértette, nagyon kínos volt amikor megláttuk, hogy mit csinálnak.
2009. dec. 5. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!