Két hetes tejterhelésnél mikor jelentkeztek allergiás tünetek? Már ha jelentkeztek?
Nekunk 1 honap volt!
"ha" tapszerrol valtottunk simara es kereken ra 1 honapra, napi 8-10 hasmenese lett...
Nalunk ennyi jele volt.
Hú! Pedig reménykedtem,hogy ha a két hét alatt nem jelentkezik semmi, akkor kinőtte! Egyébként két éves a fiam! Most már 2 dl kap legalább egy nap kakaót és lekopogom, eddig még semmi baja!
Én megértem azt is aki ellenzi a tehéntejet, de itt nem is kizárólag a tejről van szó, hanem minden másról.
Elég rossz,hogy minden nap kéri a sajtot, de nem adhatok neki. Vagy,hogy múltkor meglátott a vendégségben egy tejszeletet, és szülőként elég nehéz azt mondani,hogy te ezt nem ehetsz!
Kedves 3-as! Hú, hát elég lazán veszi a ti gasztrósotok.
Nálunk akár magánba csináltatom, akár sztk-san az első 3 órában eleve figyelik, nehogy olyan allergiás reakció lépjen fel, ami életveszélyes. És utána is csak fokozatosan lehet emelni a tejadagot. A 2. hét végére kell eljutni oda,hogy kb. 2*2 dl igyon!
Megértelek, kérdező, én is annyira szeretném már, ha a kisfiam ugyanazt ehetné, mint a 3 éves bátyja, olyan nehéz megértetni vele, hogy ő nem kaphat pl. péksütit vagy túró rudit, amikor a tesó ott eszi előtte boldogan. És a nagyobbik sem értené meg, miért ne ehetne ilyeneket otthon, ha eddig szabad volt. Én már leszoktam a tejet ételekről, kettőnknek főzök tejmenteset, de a család összes tagját nem kényszeríthetem tejmentes diétára.
Ma újra adtam a picurnak fél deci forralt laktózmentes tejet, biztos, ami biztos, még megfigyelem pár napig, aztán ha nincs gond, jöhet a natúr joghurt.
Még annyit hozzátennék, hogy egy ideje adok a kisfiamnak Pro-Kidet és egy másik, probiotikumokat is tartalmazó étrendkiegészítőt.
3. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!