Anyukák, akik hamar visszamentek dolgozni! Hogy éltétek ezt meg? Mekkora volt a gyermeketek? Ő hogy fogadta? És mennyire "szóltak meg" emiatt?
A babám egy éves korától felajánlottak nekem egy magasabb pozíciót a munkahelyemen. Több fizetés, meg persze a gyed extra is jól jönne, pláne hogy épp saját lakás vásárlásán vagyunk.
De ugye még babáznék. Egyre értelmesebb, ügyesebb, és bár nagy társaságkedvelő, el van másokkal, azért csak én vagyok az anyukája, és alig legyek vele?
Tudom, hogy más országokban ilyenkor már rég dolgoznak, mégis kötődnek és szeretik egymást, nem ezen múlik.
Ráadásul az egyik nagyszülőpár még tud is hetente pár napot vigyázni rá esetleg a bölcsi mellett.
Nem tudom, mi a legjobb megoldás :( Most 9 hónapos.
6 hònapos volt a lànyom, Csanàs.most 1 èves, nagyon megviselt őt kevèsbè. Szereti a gyerekeket egyre ügyesebb...
Ami időnk van, csak jàtèkkal töltjük. Takaritonőnk van, kajàt rendelünk az együtt töltött időnkent probàljuk a legjobban eltölteni...
nem annyira vèszes az egèsz....főleg ha nagyik is segìtenek...
Szia!
Most 2 éves a fiam, úgyhogy ár a szabimat töltöm, hétfőn kezdjük a bölcsit:) Nem tudom vele ilyen lesz, de 3 éve a lányommal is visszamentem dolgozni mikor 2 éves volt. Az eleje nehéz volt, ő sokat sírt, én meg szenvedtem a munkába. Később belerázódtunk mindketten, és jól entek a dolgok.
Ami biztos, hogy ha itthon maradnék akkor idegbajos lennék a nélkülözéstől, és ez beárnyékolná az együtt töltött időt. Haszontalannak érezném magam, és zavarna a tudat, hogyha dolgoznék akkor jól élnénk. Tudom hogy sok mindenről lemondhatnék hogy még egy évet itthon legyek, de akkor a többieknek ártanék ezzel. A lemondás alatt nem luxus dolgokra gondolok, hanem az alapra. Normális ruhászkodás (mi, és a gyerekek), sport a nagyobbiknak, hétvégi program, normális ajándéka kicsiknek, tv, telefon, net. stb...
Persze tudom lehet ezek nélkül is élni, de szarul érezném magam, és így senkinek nem lenne jó.
Mások véleménye amúgy még utolsónak sem számít. Csináld azt ami neked, és a családnak jó. Ha ez egy vissza nem térő lehetőség, és ezzel a családotok életszínvonala nő, akkor ne hagyd ki. Ne lesz lelki sérült a babád, belerázódtok mindketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!