Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 éves fiam még egy mondókát...

6 éves fiam még egy mondókát sem tud:- ( Hogy megy majd iskolába?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tud egy mondokàt sem:-( A versek 80%-àt csak velem együtt mondja. A ritmusèrzèke sem jó:-( Most szeptemberben kéne iskolàba mennie. Màr tavaly iskolaèrett volt, de jobbnak láttam ha marad mèg 1 èvet oviban. 2008.01.15-èn született.
2014. jan. 6. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Hacsak nem zenesuliba szánod nem hiszem hogy számít a ritmusérzéke. :) A verseket pedig valószínűleg tudja csak szégyenlős, sok gyerek nem meri egyedül mondani. Majd iskolában megtanulja. :)
2014. jan. 6. 18:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Kifejtenéd még kicsit bővebben? Mert lehet, hogy valóban csak szégyenlős, de lehet, hogy a memóriája nem elég fejlett még. Ez utóbbi azért a tanulásban okozhat gondot.

Volt már iskolaérettségi vizsgálat? Óvónők is egyetértenek?

Hogy zajlik az ovitokban az iskolára felkészítés? Foglalkoznak velük egyáltalán?

Én a nagyobbik lányom óvónőivel nagyon elégedett voltam az első években. Aztán a kicsi is óvodás lett, ugyanott, ahol a nagy, csak másik csoportban. A nagy akkor volt épp nagy csoportos. A 3 éves kislányom kb. a 2. ovis hónapja végén több verset, éneket, mondókát tanult az oviban, mint a nagy az előző 3 év alatt összesen. Már ezt furcsállottam. Most már iskolás a nagyobbik lányom, de az egyik volt csoporttársát még visszatartották egy évre, és ők szeptemberben ovit váltottak (mert a mi csoportunkból szinte mindenki elballagott, és csak 3-4 évesek maradtak a csoportban) És ekkor esett le az anyuka álla, hogy a másik óvodában milyen komoly iskola-előkészítő programot folytatnak, különböző fejlesztések, zenei programok, gyakorló feladatlapok, íráselőkészítés, stb. Azt mondta, hogy gyakorlatilag a gyerekeink éveken át egy elfekvőben voltak.

Szóval azért én a helyedben nem nyugodnék bele, hiszen az ösztöneid nem véletlenül "jeleznek". Ha esetleg van lehetőséged, nézesd meg Te is egy szakemberrel (pl.logopédus, fejlesztőpedagógus), vagy akár egy tapasztalt alsós tanítónéninek.

Inkább most derüljön ki, ha esetleg van valami részképesség területen lemaradása, mert célzott fejlesztéssel már rövid idő alatt is sokat lehet javítani.

2014. jan. 6. 18:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha még csak most lesz 6 éves, akkor ki nézte tavaly, hogy iskola érett e? Aug 31-ig kellet betölteni a 6-ot, a szeptemberi kezdéshez.

Amúgy ha csak ennyi a baj, hogy nem jó a ritmusérzéke az nem hinném hogy baj lenne. Lehet nem szeret egyedül verset mondani.

2014. jan. 6. 20:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam pont 1 évvel idősebb és csak most szeptemberben kezdhette az iskolát, akkor a te fiad hogy kezdhette volna tavaly, mármint 2012 szeptemberében????

Amúgy szerintem nincs gond azzal, hogy nem tud/szeret mondókázni, ha van más, amit szeret és amiben jól teljesít.

2014. jan. 6. 20:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én 6 évesem útál legózni, kb addig köti le amíg kibontjuk. És nem szeret puzzlet sem kirakni. A 4 db-ossal még eljátszott kicsinek, de ennyi. Az oviban azt mondták, emaitt nem lesz sikerélménye a suliban. Paráztam is rendesen, hogy mi lesz, de nem akartam visszatartani, és az új törvény értelmében javasolták is sulira.

Na most ott tartunk, hogy nem ír valami szépen, de azon kívül nagyon jól megy neki minden, a tesztjei 98-100%-osak. Szeret iskolába járni, szeret tanulni.

Azért mert a te gyerkőcöd mondókázni nem szeret, az nem jelenti azt, hogy nem fog jól teljesíteni a suliban. Persze te ismered a gyerekedet. Azt én sem értem, hogy tavaly hogy lehetett iskola érett.

2014. jan. 6. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Miért nem tanítasz neki mondókákat? Ki mondta neked tavaly, hogy iskolaérett?
2014. jan. 6. 21:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Az ovónõ mondta tavaly hogy iskolaèrett, szerinte minden rendben a fiammal. Tanitok neki sok mondókàt, verset de nem szeret ènekelni sem. Azt szokta mondani, nincs kedve hozzà ès elkezd hisztizni. A 2 "szenvedèlye": A Lego ès a Foci. Annyi Legónk van hogy màr boltot is lehetne nyitni. Focizni az apjàval szeret, õ fociedzõ ès jelenleg testnevelõ tanár. A pàrom èdesapja is fociedzõ. Ez egy csalàdi "hagyomàny".
2014. jan. 6. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!