Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Első gyermekünkről kiderült,...

Első gyermekünkről kiderült, hogy tartósan beteg. Ilyenkor meddig jár a GYES?

Figyelt kérdés

Ő vele apa van GYES-en (természetesen munka mellett). Én januárra várom a kistesót. Úgy volt, hogy apuka a következő gyermek születéséig lehet GYES-en, de mivel a nagyobbik gyerekre úgy tudom 10 éves koráig jár a GYES. Akkor most mi van? Dupla ellátás nem lehetséges?Vagy majd ha a második gyermeknél lejár minden (GYED, GYES)akkor megint igényelhetjük a nagyobbik után?

Tudna valaki nekem ebben segíteni?

Neten nézelődtem, de erre eddig választ nem találtam.

Köszi.

2009. nov. 29. 22:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos egyszerre csak egy ellátást lehet igénybe venni.

Szóval januárig maradhat apuka GYES- en a naggyal, majd lemondja és te igényled a kicsire a TGYÁS-t utána a GYED-et, gyes-t.

Ha a kicsi betölti a 3 évet akkor újra igénylitek a nagyobbik után a GYES-t feltéve ha még mindig megilleti(beteg).

Emelt családit igényeltél már mert szerintem az is járna?!

2009. nov. 29. 23:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak megerősíteni tudom az első válaszoló szavait, így van.
2009. nov. 30. 09:11
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az emelt családi folyamatban van.

2009. nov. 30. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!