Milyen tapasztalataitok vannak a vízszintesig dönthető hordozókkal / autósülésekkel kapcsolatban?
Az első babánkat várjuk és segítségre lenne szükségem hordozóval / autósüléssel kapcsolatban.
Viszonylag "messzire" költöztünk a szülőktől és csak nekünk van autónk. Eddig nem is volt probléma az utazással mert bepattantunk az autóba és körbejártuk a rokonságot, most viszont a babával nem tudom, hogy oldjuk majd meg.
A férjem szülei 1 óra 15 percre laknak tőlünk, az én szüleim is kb. 1 óra 15 percre, a nagyszülők pedig 1. 5 órára (autóval).
Mivel viszonylag sokat utaznánk (ha ez egyáltalán megoldható) a távolság miatt a picivel is, ezért elgondolkodtam azon, hogy ezt, hogy tudjuk majd megoldani úgy, hogy ezzel a gerincének ne ártsunk. Mivel nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban csak abból indultam ki amiket az interneten olvastam...
Láttam, hogy vannak vízszintesig dönthető hordozók és autósülések egyaránt.
Viszont a hordozó leírásánál ezt olvastam:
"Vigyázat! Az autósülésben az újszülött legfeljebb fél órát, egy három hónapos csecsemő pedig nem több, mint másfél órát tartózkodhat ülve, és amennyiben a fenti szabályt nem tartjuk be, csigolyakárosodást szenvedhetnek.
A BeSafe ezért dolgozta ki egyedi megoldását, miszerint a háttámla fekvőhelyzetig dönthető. Vigyázat: ezt a funkciót, mozgásban levő autóban nem szabad használni!"
Mi értelme ennek a fekvőhelyzetig dönthető funkciónak ha a babát nem lehet így utaztatni?
Pont az lenne a cél, hogy a pici, még ülni nem tudó babát is biztonságosan vihessünk, anélkül, hogy ezzel tönkretennénk a gerincét.
Akik sokat utaztak, hogy oldották meg? Mit javasoltok?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
Olyan 8-10 hetes kortól gondoltam leghamarabb, persze majd kiderül, hogy ő mennyire fogja ezt díjazni, mert ugye az egy dolog, hogy mi mit szeretnénk... :)
Köszönöm a válaszodat!
Mi eleve olyan babakocsit vettünk aminek a mózes része beköthető a hátsó ülésre! És így utazhat bármennyit!
Autósülést 8 hónaposan kapott Be Safet. Dönthető, de persze nem vízszintesig, de majdnem. Elég drága ülés, de megéri.
A hordozót a kocsiba max a közértig használtuk.
Két gyermekem van, maxi cosi Cabrio hordozók új van, volt.
Szerintem tökéletes, az egyi leg biztonságosabb, és leg nagyobb hordozó, 1 éves koráig elfér benne a baba.
Nekünk Nagyik 200-300 km-re laknak, semmi probléma nem volt soha, végig aludták benne a 2-3 órás utat a gyerekek.
A nagy 5 éves, semmi probléma a hátával.
Ezekben a jordozókban úgy fekszik a baba, mintha az öledben lenne.
Van hintának is, abban is olyan pózban van mint a hordozóban, s abban is van naponta 1-2-3 órát.
Most a picivel napi szinte 2-3 órát használom a hordozót, hisz ha megyek a nagyért az oviba, a babakocsi vázára rakom a hordozót, s az oviban csak leveszem a vázról, és viszem magammal az emeletre, nem kell az egész babakocsit felcipelnem az emeletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!