Férjem előző házasságából van egy 8 éves fia. December 1-jén láttuk utoljára. Nem válaszolnak sms-re, nem veszik fel a telefont. Ma bejelentkeztek, hogy beugranának az ajándékáért. Vélemény?
8 évesnél én biztos vagyok benne,hogy az anya neveli ellenetek.
A férjed is ludas mert hagyja. Minden láthatáselmaradást jelenteni kell a gyámügyön,felszólítják az anyát erre sem tér észhez pedig pénzbírságot kap.
A láthatás az apa joga, amit anyának biztosítani a kell.
Amikor elváltak a kisfiú 1,5 éves volt. Én 2,5 évesen ismertem meg, azóta küzdünk, hogy legyen nálunk, úgy ugráltunk, ahogy ő fütyült amíg meg nem születtek nálunk a gyerekek. A nagyobbik most 3,5 éves, a kisebbik 2. Csak már nagyon belefáradtunk, hogy igényt elégítsünk ki. Már azt is megkaptuk, hogy amit mi veszünk ajándék az nem jó minőségű (megjegyzem egy 7 ezer forintos távirányítós helikopterről volt ekkor szó, ami véletlen otthon beleesett az olajba és nem bírta, na ettől nem jó minőségű).
Nyilván, amikor itt van, akkor nem körülötte forog a világ, mint mikor nem voltak testvérei, de próbáljuk őt is belevonni a családi életünkbe. Lehet hogy ez nem tetszik neki. Ő otthon azt csinál amit akar, itt kötöttebb, mivel a testvéreinek van alvó idő. Az apjával szokott kettesben is lenni, de sokszor hallom, hogy nem is beszélgetnek egymással. Nem mondhatnám közlékenynek, vagy csak nálunk nem, nem tudom. Normális életet szeretnék a családnak, de valahogy mindig történik valami...
Hát én is azt mondtam volna, hogy az angylkák már visszavitték az ajándékot, mert azt hitték, hogy nem tartasz rá igényt...
MEg jó pofátlanság, mármint nem a szegény gyerek részéről... szegényt sajnálom is, biztos nem tehet róla, hogy ilyen helyzetben van. NEhéz lehet alkalmazkodnia. :(
De persze nektek is nagyon nehéz lehet- nem mondom, hogy nem, de nem szegény 8éves gyerek tehet erről. Az anyját kéne elkapni egy körre és elmagyarázni neki, hogy tarsa be a szabályokat a kisfiu miatt.
Egyet értek a hozzászólókkal, én sem adnám oda az ajándékot. Megmondanám, hogy a Jézuska elvitte szegény gyerekeknek, mivel te nem jöttél érte Karácsonykor.
És ne ugráljatok úgy, ahogy az exe fütyül. Álljatok a sarkatokra.
Elhiszem hogy dühös vagy, de sokmindent tenni nem tudtok, ha az anyja ennyire hülye. Ellenetek neveli, és sikeresen.
Mondjuk a kisfiú helyzete sem könnyű. Kéthetente két napot találkozni az apjával, bizros neki sem jó, főleg hogy a féltesói mindig vele vannak. Féltékeny is lehet, nem kicsit.
Az anyuka lehetne az aki megkönnyíti a gyereknek a dolgokat, de ahogy látom itt nem ez a helyzet.
Sajnos nekem is van egy féltestvérem, aki 14 éves kora óta nem tartja a kapcsolatot apuval, hasonló okokból. Ez van, el kellett fogadni.
Az ajándékot én odaadnám. Nem a gyereket kell büntetni a szülők hibáiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!