Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4-6 éves gyereked biciklijén...

4-6 éves gyereked biciklijén van kézifék? Vagy csak pedálos kontrafék?

Figyelt kérdés

A miénken nincs, és nem nagyon tudom rávenni, hogy kontrafékezzen a pedállal, inkább lerakja a lábát és úgy fékez. Szerintetek utólag lehet rá tetetni kéziféket?

Vagy direkt nincs rajta kézi fékezési lehetőség? Balesetveszélyes lenne? Sokat értetlenkedek ezen, aki jobban jártas, légyszíves, világosítson már fel. :) Köszönöm.

2013. dec. 28. 16:29
 1/8 anonim ***** válasza:

4 éves fiamnak már a futóbicaján is van kézifék, így a rendes biciklijén is van. Ügyesen tud vele fékezni, kontrázni nem is tud még.

Szerintem lehet tenni rá kéziféket utólag is.

2013. dec. 28. 16:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
4 évesemnek 2 biciklije van, a 14esen van első-hátsó kézi fék, a 16os bicaján kontrafék van illetve első kézifék. na szerintem ez a legveszélyesebb, én ekkora biciklire csak hátsóféket tennék
2013. dec. 28. 16:51
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszaitokat. Második válaszoló, te a 16-os biciklire miért csak kontraféket raknál?

Nekem pont az a bajom, hogy az 5 éves gyerekem nem tudja (vagy nem akarja) használni a kontraféket, kézifék pedig nincs az amúgy márkás biciklijén. (ezért gondoltam, hogy talán ez valami biztonsági dolog? de nagyon jó lenne a kézifék - úgy érzem).

2013. dec. 28. 17:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Jaja, bocsi most látom, Te első-hátsó kézifékről beszéltél.. :)
2013. dec. 28. 17:20
 5/8 A kérdező kommentje:

"Viszont, ha bicajjal szeretnénk bölcsibe, oviba menni, már nem mindegy, hogy mekkora tempóra képes a gyermek, és mennyire fárad el az út során. Semmiképpen ne vásároljunk olyan kerékpárt, mely nem rendelkezik pneumatikus gumival (felpumpálásra való szelep legyen rajta), illetve ellenőrizzünk, hogy a bicaj kontrafékes-e, és az alkalmas-e a szerkezet megállítására. A kézifék lehet tartozék, de ebben a korban a gyermeknek még akkor sem lenne elég ereje a hatékony fékezésre, ha a fékrendszer a felnőtt kerékpárokon megszokott minőségű lenne."

Most találtam egy ilyen cikket - szóval itt megmagyarázzák, miért nincs kézifék a gyerekbiciklik jó részén - mert nem lenne elég erejük (?!) használni azt... na ezt kétlem, szóval hamarosan elmegyünk a bicikliboltba, ahol vettük, és rakatunk rá kéziféket is.

2013. dec. 28. 17:23
 6/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok. nem, csak az első fékkel van bajom, picit lejt az út, felgyorsul, megijed, behúzza és máris fejre áll... :)

egyébként enyém is a kéziféket használja, pont ezért nem szeretem, hogy csak első kézifék van a biciklijén

2013. dec. 28. 18:04
 7/8 zabmester ***** válasza:
Van, de csak az első kerékhez. Így a kontrát használja. Nem is találtam sehol olyan bicajt, aminek hátsó kézifékje lenne, pedig olyat szerettem volna neki. Az enyémen még volt, amikor gyerekkoromban bicajozni tanultam, nekem jóval egyszerűbb volt, mint a kontra. Mondjuk a fiam azt is tudja használni szerencsére.
2013. dec. 29. 09:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mindenki válasza hasznos volt, holnap visszabballagunk a biciliboltba, hátha tudják orvosolni a problémánkat :) B.Ú.É.K. minden válaszolónak! :)
2013. dec. 29. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!