Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az újszülötteknek milyen...

Az újszülötteknek milyen játék való?

Figyelt kérdés
Még van jó pár hét szülésig, de szeretnék valami kis játékot venni születendő babámnak.Gondolom valami zenélő, ágyra szerelhető kell, ugye?
2009. nov. 27. 14:15
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
az újszülöttnek, sőt a pár hónapos babáknak még semmi. :)))) minden más a szülöknek van kitalálva. :))) az ágyra szerelhető zenélőke jó ötlet, de vehetsz bármit őt még sokáig nem fogja érdekelni. sok sikert a babához! 34hetes kismami
2009. nov. 27. 14:20
 2/10 anonim ***** válasza:
45%
Egy újszölütt evésen és alváson kívül semmit nem csinál,úgyh nem kell neki játékot venni!Ezt 13 évesen is tudom!!!!Pedig nincs is kistesóm!
2009. nov. 27. 14:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ágyra szerelhető zenélő körforgó jó ötlet! Mi kb 4 hetes korában vettük meg neki, már akkor "kiszúrta", hogy van ott valami, aztán egyre többet nézte, most már vigyorog, meg "beszélget" neki. A zenéjére is rögtön odafigyel, ha a pelenkázón van és bekapcsolom, egyből arra néz, ahonnan hallja és mosolyog. Szerintem nagyon jót tettünk, hogy vettünk:)

8 hetes baba anyukája

2009. nov. 27. 14:30
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Zenélő-forgó-villogó-ágyra szerelhető nem rossz ötlet, de tényleg nem kell "összetörnöd" magadat a megvásárlással, mert legközelebb csak 1 hónaposan fogja nézegetni, de lehet, hogy még később.
2009. nov. 27. 14:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom, hogy semmit nem csinál...Ezért vagyok gondba a játékkal:)De valamit mégis annyira vennék neki...Csak hangulatosabba az ágyikója, ha van valami kis zenélős forgós játék:)Köszönöm a tippeket!
2009. nov. 27. 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tapasztalatból tudok adni neked néhány ötletet:

Az ágy föl szerelős játék nagyon jó, mondhatni alap dolog. Ha tudsz rászánni kicsit többet, érdemes beruházni olyanra, ami nem felhúzós, hanem elemes, hosszabb ideig mozog, esetleg zenél is. Elsőre felesleges dilinek tűnhet, de pl. az első lányomnak volt olyan periódusa (több héten át) hogy csak a forgója kötötte le, ha za nem zenélt és pörgött neki, akkor bömbölt (még a kezünkben is). Na, akkor jól jött volna egy elemes változat, amit nem kell 2 percenként felhúzni :) A kistesója épp ezért ilyet kapott születésekor, és már kb. 1 hetes kora óta imádja nézegetni és hallgatni.

A másik ami nekünk nagyon bevállt: Tiny Love First Book

Ez egy 2 oldalas textil leporelló, fel lehet kötni pl.kiságy oldalára. Az egyik oldalán színes képek vannak, a másikon fekete-fehér-kék-piros színűek. Ez utóbbit ajánlják az újszülötteknek, mivel már születés után látják a fekete-fehér, jó kis kontrasztos dolgokat. Én ezt a babakocsijába (mózes) kötöttem be körbe, és nagyon szereti nézegetni!!

Hasznos lehet egy játékhíd (vagy játszóív) is, ami gyakorlatilag ugyanazt a célt szolgálja, mint a kiságy feletti mobil, leköti a baba figyelmét, csak ezt pl. babakocsira, hordozóra, pihenőszékre is rá lehet csiptetni. Puha szivacs ívre vannak a játékok rátéve, ezt az ívet lehet csíptetni, és le is lehet hajtani, hogy pl. ki tudd venni a babát a hordozóból, babakocsiból, stb.

Mndezek mondom, nálunk 2 gyereknél is beváltak. Szerették, nézegették, lekötötte a figyelmüket.

2009. nov. 27. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ismerős az érzés:) én elsőnek egy macit vettem neki amikor még csak 20 hetes terhes voltam:):) még most sem tud vele játszani:) ( 4,5 hós a babám) de úgy akartam neki valamit venni, aztán mikor 35-36 hetes voltam akkor vettem neki egy "morzsolgató kendőt" azt most kezdi markolászni :)

A kiságya fölé pedig azt a forgó zenélő csodát 2 hónapos korában kapta akkor kezdett el figyelni a tárgyakra. A kedvenc most egy darab celofán ami nagyon zörög:):)

Szerintem nyugodtan vegyél neki valamit ez jót tesz Neked:)Amiről majd elmondhatod neki, hogy ezt a mami vette mikor még a pocakjában voltál:)

2009. nov. 27. 14:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen ez az érzés!!:)Annyira vásárolnék már valamit...Ez olyan, mint a drog :)Tulajdonképpen van már mindene ami fontos.Ágyikó, babakocsi... valami nagyon aranyosat vennék, hát játékra gondoltam:)
2009. nov. 27. 15:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Iiiigen, ezt a "vásárolni akarok valamit" érzést én is átéltem terhesen :) A zenélő forgó játék nagyon jó dolog, de ennél több játékot venni egy újszülöttnek tényleg nem kell, hiszen nem játszik még, csak az észlelést tanulgatja. És az sem igazán jó, ha túl sok inger éri (persze az sem, ha túl kevés), mert kifárasztja, nyűgössé teheti. Ami még talán jópofa, bár nem tudom, hol lehet kapni, az az ilyen törhetetlen tükör, amit a kiságyra lehet szerelni, a rácsra. Persze a baba még nem tudja, hogy ő az, de szívesen nézegeti a "másik" babát.
2009. nov. 27. 15:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is ugyaníg voltam vele! :)) A zenélős -forgós mindenképp kell, ill. én vettem egy morzsolgatókendőt, a Brendonban sokféle van, színesek, és nagyon jól néznek ki.

(egyébként mi ruhákat annyit kaptunk kölcsönbe, hogy 2 gyereknek is sok lett volna, ennek ellenére annyira akartam, hogy én is vegyek neki kisruhát, amit én veszek neki, és csak az övé, hogy még vettem párat :))

2009. nov. 28. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!