Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden babának van Start...

Minden babának van Start kártyája?

Figyelt kérdés
Hallottam és olvastam róla, de senki nem tájékoztatott személyesen. Kitől érdeklődjek? Godolom kellett volna valami bankszámlaszámot kapnom, ahová én is utalhatnék pénzt? Vagy hogy működik ez, leírá nekem valaki, aki tisztában van vele? Köszönöm!
2009. nov. 26. 13:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Kapsz egy papírt a babakötvényről, hogy a picinek "jár" 40e fT. Hogy utána nyitsz-e neki Start-számlát vagy sem, az rád van bízva. Mi annak idején azért nem kértük, mert eléggé korlátozott lehetőségek voltak a "babaszámlara" és inkább más formáját választottuk a takarékoskodásnak. Járj utána a bankoknál, nem tudom, most hogy van...:-S
2009. nov. 26. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Automatikusan megnyitják minden babának a Magyar Államkincstárnál, és egy levelet küldenek róla. Ezen lesz a baba adószáma is. Ezzel a papírral tudod esetleg átvinni bankhoz a számlát, ha akarod, de itt is rakhatsz rá pénzt. Szerintem a Magyar Államkincstárnál tudnak segíteni ez ügyben.
2009. nov. 26. 13:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem emlékszem, hogy kaptam volna babakötvénnyel kapcsolatos levelet,de azért átnézem az iratokat mégegszer. Ha nem találom, akkor a Magyar Államkincstár-nál érdeklődjek? Köszönöm az eddigi válaszokat!
2009. nov. 26. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekünk fél éves volt a lányom mikor küldték a levelet tavaly.
2009. nov. 26. 13:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez érdekes, én alig tudtam lekoptatni a sok OTP-s meg ilyen-olyan ügynököt, aki mind a Start-ot akarta bemutatni nekem...

Amúgy lehúzás, ennél sokkal jobb megtakarítási formák is vannak.

2009. nov. 26. 14:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Utána járok, majd a bankoknál milyen lehetőségek vannak.
2009. nov. 26. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!