Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Véleményekre vagyok, kíváncsi,...

Véleményekre vagyok, kíváncsi, ki hogyan csinálná? Bevállalnátok a kistesót a következő körülmények mellett most, vagy várnátok?

Figyelt kérdés

24 évesek vagyunk,van egy 2,5 éves fiunk.Van egy lakásunk,amit tavasszal-nyáron fel kéne újítani.Jelenlegi bevételünk 240ezer,3 hét múlva lejár a szerződésem,és a következő munkámmal jóval többet fogok keresni,kb 2-3 hónap kell ahhoz,hogy több legyen a fizetésem,tehát bevételünk 5-600ezer Ft lesz.Már nagyon vágyom egy babára,párom is csak az anyagiak amik visszatartanak,2 hete volt egy spontán vetélésem(kb 3-4 hetes volt),meglepetés baba lett volna,azóta még jobban szeretnék újra babázni.Nem tudom mi legyen legszívesebben már most belevágnék,de az eszem azt súgja várjunk még néhány hónapot, eszembe jut,hogy felújítani is kell,júniusba diplomázom,tavasszal nyelvvizsgáznom.Ti,hogy tennétek a helyemben várnátok még akár félévet vagy csak 1-2 hónapot,esetleg most belevágnátok,mert úgyis még 9,5 hónap mire megszületik?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 5. 19:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem meg hallgass a szívedre, de csak ha a pároddal egyetértésben vagytok.

Eleve nem tuti hogy 1. hónapban sikerül a baba, és tényleg utána van még 9 hónaapod.

Nagyon ambíciózus, energikus csajnak tűnsz, hogy ennyi mindent csinálsz egy kis 2,5 éves mellett, úgyhogy szerintem lesz energiád megcsinálni a dolgokat.

Én maximum februárig várnék, mert akkor 4-5 hónapos várandós lennél mire diplomázol. A tavaszi nyelvvizsga bőven belefér. A felújítást pedig időben el kell kezdeni és szépen apránként a lakás/ház mindig 1-1 részével folytatni. Valamint elmehetsz táppénzre mondjuk a 3-4-5. hónapban, akkor lesz egy csomó időd.

Ha amunkahelyed megértő, én nem várnék sokat.

Anyagilag írod, jóval többet fogsz keresni, mondjuk a táppénzt nem ez alapján fogják számolni. Viszont ha megszületik, ugye akkor lesz majd plusz kiadás, akkor dupla családi, dupla adókedvezmény.

Addig is a magzati adókedvezmény is + 10.000 forint. Aztán megkapod majd az egyszeri anyaságit. Tgyást.

Ha ilyen energikusak, pörgősek vagytok, én nem állnék a vágyak útjába, max februárig.

Persze előfordulhat hogy veszélyeztetett terhes leszel (ne így legyen) de erre nem kell alapozni, mert akár egy autó is elütheti az embert, soha sem tudhatod :)

Mindenesetre kívánom bárhogy is dönts, alakuljanak sikeresen a dolgaid!

2013. dec. 7. 14:19
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nagyon kedves vagy :D
2013. dec. 7. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!