Mennyi összegyűjtött pénzetek volt amikor gyermeket vállaltatok (akár az elsőt akár a többediket)? Mennyi ideig gyűjtöttétek? Többi lent
Mi az ami már megvolt és mi az ami még nem (saját ház, autó. Stb. ) Visszavártak a munkahelyetekre? Esetleg kort is írhattok.
Tudom elég indiszkrét kérdések, de gondoltam így névtelenül nem gond. Olyanok válaszát várnám,, akik nem úgy terveztek, hogy jó lesz mindenből a használt és majd lesz valahogy. Bocsánat nem bántásból, csak ugye arra nem kell gyűjteni. Köszönöm!
Amikor belevágtunk a babaprojektbe volt 1 hitelmentes, de ősöreg autónk, egy hiteles házunk és kb 200.000 Ft-unk.
A második gyereknél ugyanígy álltunk, csak nem volt ennyi készpénzünk.
A harmadik baba előtt volt 1,5 milliónk, ezt el is költöttük ,lecseréltük az ősöreg verdát egy családi autóra.
A házunk még mindig hiteles, az autó szerencsére nem, és most van némi kp-nk is, mert a férjem jól keres és ki tudjuk használni a 3 gyerekes adókedvezményt.
Saját lakás,saját autó,hitelünk nem volt.
1 millió forintunk volt félretéve.1 év alatt gyűlt össze.
Én 3 éve dolgoztam akkor,a férjem 6 éve.
Én 25,ő 30 éves.
Mindent újjonnan vettünk meg.
Jelenleg még GYED-en vagyok itthon,de a munkahelyemen visszavárnak,tartjuk is a kapcsolatot.
Szia!
Nekünk kb. 450 ezrünk volt félre téve. Én ápolásin voltam, a férjem teljes munkaidőben dolgozott(zik). 26 és 28 évesek vagyunk. Saját autónk van, de apósommal élünk. Mindenből újat vettünk, csak néhány babaruhát kaptunk használtan. Senki nem segített, se a család, se a barátok, de erre számítottunk is. Fogadott orvosom volt. Jövő héten lesz 6 hónapos a lányunk, mindennel együtt 600 ezret költöttünk eddig. Nem akartam 30 évesen szülni, és elegünk volt abból, hogy nem találtam munkát. Nem akartunk tovább várni. Szeretnénk később saját lakást, de ahhoz kelleni fog az én keresetem is. A gyes után álláskeresésbe fogok (újra). Később szeretnék nyelvvizsgát lerakni, akkor talán könnyebben találok munkát a szakmámban. A gyest megpróbálom kihasználni a nyelvtanulásra, már amennyire a kisasszony hagyja. :)
Semmink nem volt.Főiskolások voltunk 20 évesek,becsúszott baba.
Volt diákmunkánk a főiskola mellett,abból gyűjtögettünk arra amit meg kellett venni,a dokira,meg a szülésre(van egy 18 évvel fiatalabb öcsém,rengeteg mindent megörököltünk tőle).
A suli ideje alatt albérletben éltünk a suli városában, a párom eljárt dolgozni,én meg apukám cégénél segítettem be számítógépen elvégzett apróbb munkákkal.a GYES+ családi teljes mértékben fedezte havonta amit a fiunkra kellett költeni pedig tápszeres volt,és pampers pelenkát használtunk, az albérlet,rezsi,élelmiszer egyéb pénzt megkerestük a sulira ott volt a diákhitel.
Jelenleg mindketten diplomások vagyunk,van munkánk egy örökölt lakás amit felújítottunk önerőből,egy pár éves autónk,és pár száz ezer félretett pénzünk 24 évesek vagyunk.A második gyerek előtt dolgozunk és gyűjtögetünk még egy kicsit.
lemaradt:
a diákhitelemen kívül nincs hitelünk és a fiamnak pár a Hádában vásárolt használt ruhán kívül mindent újonnan vettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!