A régi, hagyományos meséket szoktátok mesélni a gyerekeiteknek? Ha igen, akkor miket?
attól függ, mennyi idős, képes könyvből vagy olvasva, vagy fejből, Benedek Elek meséit ajánlják, de van Bogyó és Babóca, Boribon, s legkisebbeknek az jobb, a népmese túl bonyolult.
és van néhány verses mese, amit fejből mondok, az is bonyolult a szavak szintjén, de szerintem ott nem az a lényeg, csak a "dallama", Arany: Családi kör, Móra: Cinege cipője, mert ezeket tudom és elég hoszú, és rövid versek: Gazdag Erzsi: Mesebolt
2 éves lesz, a hagyományosak közül a Hófehérke, 3 kismalac, Hamupipőke. Más típusú, de hagyományosból a Bambi és Micimackó.
De emellett más újakat, Maszatos könyvek, Verdák, Lecsó, Némó, Oroszlánkirály. Ezek megvannak rövid változatban is, de sokszor inkább fejből meséljük, nálunk ő rendeli, hogy mikor melyiket szeretné (és akkor általában napokig azt kell és mondja előre :) )
De tök jó ötleteket írtak eddig, mi is bővítünk.
Mi egyedül a Jancsi és Juliskát vétóztuk meg, nekünk egy olyan brutál változat van, hogy még az én szemem is kettényílt. Bár fejből azt is lehetne, de valahogy így kimaradt.
Boribon és Marék Veronika többi könyve.
Szutyejev: Vidám mesék
Tesz-vesz város
Népmesék, Andersen-mesék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!