Dario névről vélemények? (olasz anyuka)
A feleségem olasz, én magyar vagyok, nemsokára kisfiunk születik. Itt élünk Magyarországon, de (mivel a vezetékneve úgyis magyar lesz), a feleségem szeretné, ha olasz keresztnevet kapna a baba.
A Dario nevet néztük ki, de több embertől megkaptuk már, hogy csúnya, cigányos. Elkezdtem gondolkozni, de szerintem akármilyen olasz nevet adnánk a gyereknek, mindegyikre rá lehetne mondani, hogy cigányos itt Magyarországon... Pl. a Mario is egy tök komoly olasz név, de itthon mindenki cigányosnak mondja.
Engem amúgy alapból nem zavarna mások véleménye, de egy valami miatt mégis: tudjuk, milyenek a gyerekek, sokakat csúfolnak a nevük miatt... Nem akarom, hogy a gyerekemet zaklassák azért, mert olasz keresztnevet adok neki, ugyanakkor a feleségem kérését is szeretném tiszteletben tartani, úgy látom, fontos ez neki.
Többszöri kimondás után nekem megtetszett, szerintem nem cigányos, bár lehet, hogy ez azért van, mert tudatában vagyok annak, hogy az egyik szülő olasz származású.
Viszont amit tudni kell, hogy nem minden keresztnév illik egy magyar vezetéknévhez.
Esetleg a vezetéknevet megtudhatjuk?
Köszi a válaszokat!
Kinézetre nem fog feltűnni, hogy az egyik szülője nem magyar - a feleségem észak-olasz, szóval nem az a tipikus kreol-bőrű olasz, szőkésbarna haja és a magyarok között átlagos fehér bőre van. :) Az én hajam világosbarna, a bőröm kifejezetten sápadt, fehér.
A vezetéknév Vass.
Vass Dárió annyira nem hangzik jól szerintem sem, de végülis a Dárió név tetszik.
Fiammal jár oviba egy félolasz kisfiu, ő Márkó!! Édes gyerek nagyon! És bírom, hogy olaszul dumál az apjával! :))
Vass Márk is jó lenne, és lehetne Márkónak hívni. Vagy valami hasonló, ami magyarul meg olaszul is van!
Gratulálok a kisfiuhoz!!!Jó egészséget!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!