A lány terhes, a fiú köteles gyermektartást fizetni?
Tegyük fel, hogy egy fiú megdug egy lány buliban. A lány terhes lesz. A fiú köteles tartásdíjat fizetni a lánynak?
Miért? A lány ugyanolyan mértékben felelős. Én is olvastam esetekről, mikor a fiú így ,,cserben hagyta" a lányt. Egy kérdésben pedig olyan válaszok voltak, hogyha valóban ő az apa, kell fizetni.. Mi az igazság? Mennyiben függ a felek korától?
ugyan az a véleményem, mint a kérdezőé.
és én nő vagyok.
5. vagyok
Igen, valamilyen szinten igazad van kérdező. Egy nőnek nagyobb a felelőssége ilyen szinten, hiszen egy terhesség esetén nagyobb vesztenivalója van. De! Nézzük csak a fiú oldaláról. Ha nem akar gyerektartást fizetni, akkor védekezzen! Nem gondolhatod te sem, hogy amikor két ember összefekszik és gyerek lesz, akkor csak a lány "szívja meg"? A védekezés nélküli szexnek egyik következménye, hogy gyerek lesz belőle, de ez mindkét fél felelőssége. A lánynak a gyerek tartása, felnevelése, a fiúnak a gyerektartás. A legkönnyebb a másikat hibáztatni, a lány oldaláról, hogy "de azt mondta vigyáz...", a fiú oldaláról, hogy "de azt mondta szedi a gyógyszert". Mi a különbség???
pontosan ugyan úgy felelős a lány is mint a fiú. pont ezért a gyerektartás összegét úgy állapítják meg, hogy az apa a költségek felét fizesse.
amúgy tök mindegy, hogy ki mit rontott el abban a pár percben, mikor egy éhes szájat kell etetni, ezen már kár keseregni, akkor az apa az apa, nem lehet csak úgy a polcra tenni a gyereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!