Mitől lehetett ma reggelre igazán szúrós pisi szagú 1 éves kislányom pelusa?
Sosem éreztem még ilyet nála...:(
Nem szokott szaga lenni...:(
Nem váltottunk pelust.:/
Viszont tegnap voltunk tanács adáson ahol panaszkodtam,hogy nem sokat eszik.Azt mondták ne adjak neki teát inni éjszaka,sem nappal mert ezért nem eszik.Egyébként meg szokott inni 1 nap alatt 4*5* 150ml /600-750ml/ pickwik gyermek teát amibe teszek minimális cukrot.....
Viszont tegnap déltől talán megivott 3 dl-t összesen...:/ Mert vizet kapott.Fogalmam sincsen mit csináljak...:O
A tea vízhajtó hatású, többet pisil a kicsi tőle, így hígabb egy idő után tőle a vizelete. Viszont a benne lévő cukor, adalékanyagok károsak és elveszik az étvágyat eltelítik a gyomrot.
A vizelettel ürítjük ki azokat a méreganyagokat, ami a veséből kiválasztódik, emiatt természetes, hogy ritkább pisilés után szaga van.
Reggelre a kisfiamnak is ilyen a pelusa, és csak vizet iszik /néha gyümölcsteát, akkor ő is többet pisil és hígabbat, vizesebbet/
És ha nem tennék bele cukrot?Félek,hogy így keveset iszik...:O
Vay mennyit kell innia egy nap? Majdnem 11kg.
Lehet hogy azért volt ilyen, mert keveset ivott. Olyankor acetonos lesz a vizelet.
Vagy még húgyúti fertőzésre is lehet akár gondolni. Szerintem ennek kizárására érdemes lenne pisit vinni a gyerekorvosnak, aki ott helyben a rendelőben meg tudja nézni.
Az én fiam meg se itta másfél éves koráig a vizet, így mivel inni meg muszáj, ő granulátumos csecsemőteát ivott. Azért annyira nem agyoncukrozott dolgok ezek, hogy annyira károsítsák a szervezetüket, mint maga a tény, hogy mondjuk nem iszik eleget a gyerek, ami által igen komoly egészségügyi problémái lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!