Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell felhelyezni egy...

Hogyan kell felhelyezni egy végbélkúpot egy kisgyereknek?

Figyelt kérdés
lehet bután hangzik a kérdés, de adnom kellett volna a gyerekemnek egy lázcsillapítót, de nem volt szívem a fenekébe erőszakolni azt a nagy bumsztli kúpot. Annyira ellenkezett, összeszorította a fenekét,és sírt. hogyan csináljam ?
2009. nov. 16. 23:45
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Először is beszélj hozzá és nyugtasd meg:)De folyamatosan mond,adj a kezébe valamit,amivel el lehet.Aztán fogd össze a lábaid,dugd be finoman és a popsipofákat szorítsd össze mert ki fogja nyomni.Tudom nehéz,de muszáj beadni valahogy.Amit még tudok javasolni az a vazelin,könnyebben be fog csúszni:)

Sok sikert,majd írd meg,h sikerült:)

Ada és Abi:)

2009. nov. 16. 23:54
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

Meg kel nyugtatni, mintha tisztába tennéd, hátára fektetve simogatod, felemeled a két lábacskáját és egy gyors, határozott mozdulattal becsusszantod a kúpot...

Amikor egy kicsit nyomsz a kúpon, akkor önkéntelenül engedni fogja!

Végülis a lázát is a popsijában kell megmérned, azt hagyja???

========

Bármit csinálsz a babával, mindig határozottan, lassú mozdulatokkal, megnyugtatóan kell csinálnod!

A bizonytalanságot egyből megérzik és ettől kezdenek el sírni.

Mindig beszélj hozzá (én mindig mondtam neki, mit csinálok éppen, miért van rá szükség, stb.).

2009. nov. 16. 23:54
 3/9 anonim ***** válasza:
annyit tennék hozzá, hogy mielőtt felhelyezed, kicsit a kezeddel melegítsd fel, vagy tegyél rá minimális popsikenőcsöt. könnyebb felhelyezni, ha rendesen csúszik. dokim mondta.
2009. nov. 17. 09:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Lázkúpokbol kisebb babának felet kell adni.Én vékonyabbra faragom,mintha fél lenne.Ne félj!Inkább a kup,mint baja legyen.Egyszer megcsinálod menni fog.Bár én sem vagyok kup párti,és amint lehetett,3hónapos kortól,már Neurophent adtam neki.
2009. nov. 17. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:

húúú, én is megszenvedtem az első kúppal! De áthívtam anyukámat és megmutatta.

Melegítsd fel a kezeddel a kúpot, hogy ne legyel olyan kemény és gyorsabban olvadjon majd fel.

Told fel a lábát mint ha csak bekennéd a popiját, úgy, hofy kicsit szét tegye a lábát, hogy hozzá férjél.

Kend be jó vastagon- én a hegyére szoktam nyomni bepantent, az jól csúszik- és határozott mozdulattal nyomd fel úgy, hogy kicsit az ujjad végét is bedugod :S

Tudom szörnyen hangzik, de így kell...

aztán szoríts össze a popót, én 2-3 percig is tartom, tutira kell menni :) de aközben már jót játszunk :)

ügyes vagy, meg tudod csinálni! 3 hós korában meg jöhet a szirup!

2010. febr. 9. 01:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha az én gyerekeimnek nagyon magas láza van akkor hiába adok nekik szirupot csak a kúp viszi le a lázukat. Azért jobb, mert pl a germicid c-be van olyan anyag ami megakadályozza a lázgörcsöt, gyorsabban hat mint szirup nem káros a gyomorra és még a májat is megkerüli úgy hat. Szóval ha nagyon lázas inkább a kupot javaslom, nyugtasd meg beszélj hozzá és hidd el menni fog :) Azt nem irtad mennyi idős, mert az sem mindegy.
2010. febr. 9. 16:45
 7/9 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is inkább a kúp! Nem hiába írja fel a gyerekorvos!!! A babád pedig nem a kúp miatt sírt, hanem a láz miatt, mert az nagy fájdalmat okoz a babáknak, gyerekeknek.
2010. febr. 10. 10:17
 8/9 anonim válasza:
a végbélnyilásátt sok hideg krémmel kend be és utána a kúpott is . A kupott az ujjanall nyomd be lassan az újjad belle is mebett egy centiremajd tartsd ott az ujjan 3 percig hogy ne tudjon kijőnnia kúp.<a fiam imádja a kúpott>
2013. febr. 24. 10:24
 9/9 laruka ***** válasza:

szerintem fektesd hátra, emeld fel a lábát és mond meg neki miért kell ezt. mond, hogy kap valami jutalmat ha tűri (nekem mindig beválik).

amúgy meg a kérdésed nem hangzik bután. mindenkivel megesik!

2021. ápr. 3. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!