Ha én egy szőke kékszemű kislányt akarok akkor az csak úgy jöhet össze hogy szőke kékszemű az anyja?
"Ha az egyik kék, a másik barna, akkor csak barna lehet, mert a barna dominánsan öröklődik."
Ez így egyáltalán nem biztos. Anyukámnak kék szeme van, apukámnak nagyon sötét barna. Én kék szemű lettem, öcsém barna szemű. És nem, nem a postás volt kék szemű, nagyon sok mindenben hasonlítok apukámra, testalkatban, arcformában, belső tulajdonságokban.
Jesszusom, én itt 22 hetes terhesen, miután 2,5 évet szenvedtünk a babámért, minden nap azon aggódom, egészséges legyen, és ne legyen semmi baj a terhesség alatt, és nem fontos fiú-e , lány-e, barna, szőke, fekete, magas vagy alacsony, realista vagy művészlélek..
szörnyű volt ezt a kérdést elolvasni.
Sok kisbaba kicsinek szőke és kékszemű, aztán bebarnul, és a szeme is megváltozhat. Az öröklődés leginkább nagyszülői, de visszaüthet a szülő, illetve régebbi generáció is. Ráadásul vannak domináns gének, ezeket te soha sehonnan nem tudod kideríteni, pedig a domináns gének fogják meghatározni ezeket a jellemzőket.
Javaslom kicsit gondolkozz el az értékrendeden...
A 10-es hülyeséget írt.
Egyrészt saját példával támasztom alá: Az egész családom kék szemű, egyedül papám volt barna szemű. Anyukám és a nővére is kék szemű, mi is azok vagyunk, az unokatestvéreink is. Ha a te barna szem-kék szem elméleted helytálló lenne, barna szemem kellene, hogy legyen, mivel papám miatt anyumnak barna szeme lett volna, ami (szintén a te elméleted alapján) elnyomta volna apum kék szemét.
Másrészt: Attól, hogy valaki kék szemű, még nem feltétlenül csak "kék" génekkel rendelkezik. Ebbe most hosszú lenne belemenni, de egy kék szemű is örökíthet tovább "barna" gént, ami esetleg a másik szülő szintén nem domináns "barna" génjével felerősödik, és a gyerek barna szemű lesz. Tehát én is simán lehetnék barna szemű, hiába kék szemű a családomban mindenki papámon kívül. Elég, hogy neki barna szeme volt, ha mondjuk apukám hordozna "barna" géneket, gond nélkül lehetnék barna szemű.
Na mindegy. Szerintem érthetetlenül írtam le, de legalább a lelkem megnyugtattam.:D
Ugye ezt nem komolyan kérdezed? A férjem , és én is kék szeműek vagyunk. A 3 gyerekem kék szemű. Az anyukám , öcsém szőke. De a legkisebb lányom barna kreol bőrű és kék szemű. Többen mondták ez a legjobb párosítás. Gyönyörű barna haj és kék szemek.....
Egyébként a legtöbb szőke nő "festett" Az eredeti szőkék nem is szépek. Még csak 12 éves, és kiszőkítheti, de szerintem a természetes haj szebb. Sőt..... a kisugárzás a fontos, mindegy hogy milyen a hajszín.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!