Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hat hónapos terhes vagyok,...

Hat hónapos terhes vagyok, ikreket várok segítségem nel lesz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos senkire nem számíthatok, páromnak dolgoznia kell. Ha nem dolgozik nem kap pénzt, ígyis az önkormányzat intézte el a munkahelyet a babák miatt. Nincs tapasztalatom a babák terén ezért lenne pár kérdésem.

Elég nekik egy kiságy vagy inkább kettő legyen?

Hogyan fürdessem, etessem őket?

Miről fogom megkülönböztetni őket?

Nagyon félek... 24/N

2013. nov. 4. 18:05
 1/7 A kérdező kommentje:
A hülye válaszokból nem kérek!!!
2013. nov. 4. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Olvastam egy cikket az egyik babás magazinban az ikrekről. Ott azt írták, hogy az egyik általában picit nagyobb, és emiatt egymás után éheznek meg, nem egyszerre, így végeredményben nem egyszerre kell őket etetni, fürdetni, pelenkázni, hanem egymás után és akkor szépen beáll mindegyiknél a napi ritmus egy pici eltolódással. Szerintem ne aggódj, menni fog! Védőnőtől kérhetsz praktikus tanácsokat, biztosan segít.
2013. nov. 4. 18:21
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Na, írtam neked egy kisebb regényt, és eltünt....

Röviden még egyszer pár dolog.

Nekem sem volt segítségem, de sokkal könnyebben elboldogultam, mint ahogy elöre elképzeltem.

Egy ágy legalább fél évig elég, sokkal nyugodtabban együtt, viszont két külön takarót használj.

Ha nem egyforma ruhát adsz rájuk, könnyebb megkülönböztetni öket egymástól, de egyébként is nem egészen egyformák.

Etetni minden gond nélkül tudod öket. Valószinüleg nem sokáig tudsz szoptatni, de egyszerre kettöt simán lehet, amig nem túl nehezek. Ha üvegböl etetsz, akkor rakd öket babahordozóba és két kézzel, két üvegböl tudsz nekik adni.

Fürdetni vagy este az apával együtt fürdessétek, vagy egyik evés elött az egyiket, a következö etetésnél meg a másikat fürdesd, akkor egyszerübb.

Ajánlatos kezdettöl felírni, hogy melyik gyerek mennyit eszik, mikor van széklete, esetleg nyügösebb, keveset vagy többet alszik a szokottnál, stb. mert ha nem írod, akkor sokszor csak arra emlékszel, hogy az "egyikkel" volt valami, de hogy "melyik" volt, arra már nem.

Sokkal kevesebb lesz egyébként a gond, mint ahogy elöre gondolod, ha megfelelöen szervezed a dolgot.

Ha még van kérdésed, írj privátban, szivesen segítek.

2013. nov. 4. 18:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Otthon segitünk alapitvány. Majd holnap irok világosban:)
2013. nov. 4. 18:34
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

Ne félj! Még az egy babát váró kismamák is megrettennek néha az előttük álló feladatoktól! Múló pánik!

A védőnő nem adott neked Felicitas kiskönyvet? Nagyon hasznos, okosan le van írva minden a szopiztatástól kezdve a családtámogatási dolgokig. Esetleg vehetsz ki a könyvtárból babagondozásról szóló könyveket. Jó segítséged lehet a youtube, remek videókat találsz, ahol szakértők mutatják meg, hogyan kell fürdetni, etetni, pelenkázni, tartási helyzeteket...

Elvileg a védőnő is azért van, hogy segítsen, megtanítsa ezeket, bár ha nem segít, egy kosár döglött lepkét se a jelenléte.

Én inkább a két ágyra szavazok ikreknél, mert könnyedén eltérhet az alvási ritmusuk (ikres barátnőmnél az egyik 6 hetes korától végig durmolta az éjszakát, a másik még 10 hónaposan is 3-4 óránként kelt). Nincs értelme megzavarni a jól alvó baba éjszakai pihenését.

Minden a te kényelmedet, praktikumodat szolgálja, hogy egyszerűbb legyen a dolgod. Érdemes megjelölni a cumisüvegeket, állandó ritmust kialakítani, pl. mindig X babával kezdesz mindent.

Nem lesznek tökéletesen egyformák, de különböző ruhákat adsz rájuk és kész. :)

2013. nov. 4. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne félj! :)

Nekem még nincs gyerekem, de szoktam vigyázni ismerős ikrekre (bár ők már azóta nagyobbak lettek). Egyáltalán nem nehéz, igazából csak szervezés kérdése. :)

Leírok néhány dolgot:

Etetés: általában nem egyszerre éheznek meg, így nem olyan vészes. Mivel én cumisüvegből etettem őket, így az sem volt gond, ha egyszerre éheztek meg. Bár a karom kicsit elfáradt a végére. :D

Pelenkázás: ez sem gond, egymás után lehet őket.

Fürdetés: megint csak. Én úgy csináltam, hogy amíg az egyiket fürdettem, addig a másikat a hordozóba tettem. Amikor végeztem az elsővel, akkor megtöröltem, felöltöztettem, és csere.

Séta: lehet ugye ikerbabakocsival, de az nagyon macerás (legalábbis én nem szerettem). Az egymás melletti túl széles volt, sehol nem fért el. Az egymás mögötti jobb volt, de azt meg nehezebb volt irányítani, és aki hátul ült, nem látott ki és végig visított. Ami inkább bejött, az az volt, hogy az egyik hordozókendőben, a másik sima babakocsiban.

Megkülönböztetés: ők kétpetéjűek, úgyhogy nem erről nincs tapasztalatom. De szerintem meg lehet őket különböztetni. Ne öltöztesd őket egyforma ruhába.

Kiságy: mindenképp kettő legyen, legalábbis ha már nagyobbak. Eleinte elférnek egyben is, és nem is zavarják egymást, de ha már forgolódnak, akkor szűkös lesz az egy ágy.

Azért jó ha van segítséged. Akár csak annyira is, hogy a másik illető dajkálja az egyiket, amíg te a másikat pelenkázod például, tehát nem fizetett bébiszitterre gondolok. Hanem mondjuk egy tizenéves lány (középiskolásoknak most úgyis kell 50 óra közmunka).

2013. nov. 4. 21:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt/van segítségem. Férjem 2 napig volt itthon mikor hazajöttünk, hasfájósak voltak a kicsik és a nagy lány akkor 2,5 éves volt. Nem mondom hogy könnyű volt és sokszor úgy nézett ki a konyha mint, ahol robbantottak, de bele lehet könnyen rázódni. Valaki máár írta előttem, hogy ird fel mikor melyik evett, mennyit , mikor kakált, mert tényleg bele lehet zavarodni. Ha egyik ébredt, akkor megetettem és utána keltettem a másikat is. Ők hamar átálltak arra, hogy nem ettek éjszaka, talán 2 hónaposak voltak, hajnalban keltek 5 körül és aludtak tovább. Én akkor is keltettem őket egymáshoz,még akkor is ha nagyon mély alvásból kellett felkelteni őket. Fürdetés az esetek 70 5-ban egyedül történik és simán megy. Először a nagyot berakom a kádba, ő játszik szépen, míg a kát kicsit megfürdetem , majd egyszerre esznek. Eleinte pihenőszékben ettek, de amióta tudnak ülni azóta leülünk , ölbe veszem őket és esznek. Altatással szerencsés vagyok, mert barakom őket az ágyba és 5-10 és alszanak. Nekünk kezdettől két kiságy volt, a légzésfigyelő miatt. Biztos, hogy megfogod tudni őket különböztetni :) Én is eaggódtam emiatt, de teljesen felesleges volt. Mennyi idős terhes vagy?
2013. nov. 8. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!