Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kitől kell kérni beutalót a...

Kitől kell kérni beutalót a dietetikushoz?

Figyelt kérdés

Kisfiam nem soká 7hónapos lesz,még szoptatom.

Sajnos előjött megint az asztmám meg pajzsmirigy alul működésem is ez miatt +20kg felesleg van rajtam.(165cm,80kg)

Fulladok,fájnak a lábaim,nem tudok aludni szülés óta fáj a gyomrom,nem tudok sokat sétálni mert egyből fulladok,rossz a közérzetem,ez miatt szeretnék dietetikushoz elmenni,hogy talán ő tudna segíteni.Eddig alacsony volt a vérnyomásom most meg valamiért mindig magas és ez miatt is rosszul szoktam lenni.

Vagy kihez forduljak ha ilyen problémáim vannak?

2013. okt. 29. 09:35
 1/4 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Nálunk a körzeti orvos foglalkozik ilyesmivel, ad tanácsot, de ha nem megy, tovább küld.

Vagy van, hogy egyenesen felhívsz egy diétetikust, és maszekban fizeted. (én nem is vagyok benne biztos, hogy ezt fedezi a tb.)

2013. okt. 29. 09:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Háziorvos.
2013. okt. 29. 09:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Endokrinológus szakember tud adni. Hozzá amúgy is el kellene menni ha pajzsmirigy problémád van, és súlyfelesleged. Lehet egyéb hoermonokra is kivizsgálna.

A hormonokkal, pajzsmiriggyel, egyéb belső elválasztású mirigyekkel az a baj, hogy egyik dolog elromlik húzza maga utána másikat. Például a magas vérnyomás is lehet rossz hormonértékektől.

Ráadásul ha nemrég szültél még könnyebben megzavarodhat a hormonháztartásod.

Menj endokrinológushoz, ő segteni fog, mert minden problémát együtt tud kezelni, sajnos a háziorvos nem kérhet mindenféle vizsgálatot. Az endokrinológus pedig biztosan tud dieteikushoz beutalót adni.

Érdemes lenne az inzulinrezisztenciát is vizsgáltatni. Ezt is az endokrinológus végezteti

2013. okt. 29. 10:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Pajzsmirigy gondozóba járok de csak TSH-szintet néznek mindig.

Csak most meg már a fülem is pattog valószínűleg a vérnyomásom miatt.

Szedem a gyógyszert az értékeim is jók de fogyni nem tudok.

Állandóan édességet ennék csak nem tudom miért,mert már a kisfiam nem sokat szopizik,hogy az miatt lenne.

2013. okt. 29. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!