Ha a kislányom egy évesen 11,5 kg,78 cm, akkor mire számíthatok két éves korában? És mit adjak neki, hogy ne hízzon tovább?
Én nem látom kövérnek, de a gyerekorvos ma azt mondta, két évesnek megfelelőek a méretei. Sírva jöttem haza tőle.
Persze arra a kérdésemre, hogy mit javasol, diétázzon-e a gyerek, nem mondott semmit.
Szerintetek?
Köszi aranyos vagy. Tényleg nagy a lányom, de hát mi is 180 cm-esek vagyunk, viszont nem vagyunk kövérek... ámbár a férjem már kezdi elengedni magát, de gyereknek és kamasznak is kifejezetten soványak voltunk mindketten. Úgy félek, hogy a kis drágám nehogy valami nagy darab kövér kislány legyen, akit majd jól kicsúfolnak.
Enni teljesen normálisan eszik, normális adagokat, naponta 5x. Reggel és este 180 ml tápszer. Nassizni nem szoktunk, maximum néhány szem szőlő, vagy alma. Még nem megy önállóan, de elég mozgékony. Egyszerűen nem tudom, hogy tudnám a súlyát kontrollálni.
1 évesen a lányom 12,25kg és 82 cm!
Nekünk a védőnő mondta ,hogy nagyobb mint az átlagnál.A doktornő meg azt,hogy teljesen normális mert hosszú baba!
Eszik mindent de még szopizik is,14 hónapos.
Hú, azért most elcsodálkoztam, nekem a két éves fiam van ilyen súlyban.
De amúgy miket kap enni? Nem eszik túl sok tésztát? Amúgy ha a gyerekorvos azt mondat, hogy ez túl nagy súly, akkor illett volna azt is megmondania, hogy mit adj neki enni. Szerintem kérdezd meg tőle, hogy mire gondolt.
Egy éves fiam 12 kg és 80 cm. Nem kövér, sőt, sehol egy hájacska. Én 67 kg voltam mikor S-es vagyis 36-os nacikat hordtam /régi szép idők..:-)/
Az a kövér, aki annak látszik, a súly meg a hossz csak egy adat, nyugi....
Az én fiam 1 évesen 12,2 kiló és 82 cm volt, nagyob mint az átlag két évesen 94 cm.
Most se 10 évesnek megfeleőek a méretei, mert 44 kiló és 148 cm.
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. :) Nem, a gyerekdoki nem kövérezte le (csak azt mondta, az átlagnál nagyobb baba), merthogy nem is kövér, érdekes módon, hiába ekkora a súlya... Még csak hörcsög arca sincs.. A combja hurkásabb az átlagnál, és van pocija.. ennyi, ami más babákhoz képest látszik. A feje, arca, tokája, teljesen olyan, mint egy 8 kilós babáé.
Barátnőim mindig csodálkoznak, mikor mondom a súlyát, azt mondják, nem látszik rajta. Hát ez van.
Tésztát nagyon ritkán kap, mondjuk két hetente egyszer, mert mi se nagyon eszünk tésztát. Sok főzeléket kap husival, sajttal, spenótot tojássárgájával, és hát néha kap szendvicset (egy fél szelet kenyér belseje, héja nélkül), tehát teljesen normális adagokat fogyaszt. Főzikből 160-180 ml-eket, naponta kétszer 180 ml táp, de van, hogy nem is eszi meg mindet.
Ezért nem is értem, se tészta, se édesség, sok főzelék, gyümölcs, túró, joghurt, szóval egészségesen eszik (akárcsak mi), viszont amit eszik, azt olyan jó étvággyal, hogy öröm nézni.
Hát remélem, lemozogja, ha önállóan menni fog :) Most még csak kapaszkodva megy, illetve ha fogjuk a két kezét, akkor már szalad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!