Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok babát apa nélkül?

Vállalnátok babát apa nélkül?

Figyelt kérdés
Felnevelnétek úgy egy gyermeket, ha tudnátok, hogy az apja elhagy,máshoz megy, nem vállalja fel stb...? Persze családi segítség van (nem anyagilag), de attól még a gyereknek nem lesz apja...Kíváncsi vagyok Ti hogyan vélekedtek erről.

2013. okt. 23. 21:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Egyedül nevelem a lányom, 2 hónapos volt mikor elhagyott az apja.

Mai napig azt mondom, ha tudom, hogy egyedül kell felnevelnem, soha nem szülöm meg.

Nekem nagyon nehéz egyedül, ha lenne társam aki néha segít, akkor boldog lennék, de így nagyon sokszor nyűg és idegesít a gyerek.

2013. okt. 23. 22:44
 12/24 A kérdező kommentje:
Akkor inkább abortusz?
2013. okt. 23. 22:46
 13/24 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom mit is tennék ilyen helyzetben. Függ attól, hogy milyen anyagi és lakáshelyzetben lennék.

Viszont ha engem valaha elhagyna a férjem, vagy történne vele valami, attól még felnevelném mindkét gyermekem, mindent megtennék értük.

Az én anyám egyedül nevelt fel 4 éves koromtól, és apám nem is tartotta velünk nagyon sokáig a kapcsolatot, de sose sírtam, hogy jaj nincsen apukám, mai napig nem haragszom rá, jóban vagyunk, néha találkozunk. Nekem őszintén szólva nem hiányzott sosem, pedig akkoriban ez ritka dolog volt, minden osztálytársamnak teljes családja volt. Manapság már szerintem az a ritka egy iskolás gyereknél, ha még együtt vannak a szülők, sajnos.

Mivel írtad, hogy családi segítség van, szerintem azért meg lehetne oldani a dolgokat, kérdés inkább, hogy anyagilag hogyan álltok. Jogosult vagy-e GYED-re például?

2013. okt. 23. 23:04
 14/24 anonim ***** válasza:
78%
Nekem nem volt mas választásom. Apuka meggondolta magat félúton..... Ha előre tudom, akkor most nincs gyerekem. Egyedül nagyon nehéz. Anyagilag is, de főként érzelmileg. Nap mint nap szembenézni a gondokkal, segítség nelkul megoldani mindent.... De a legnehezebb, amikor a gyerek éled áll es megkérdezi: nekem miért nincs apukám?
2013. okt. 24. 06:13
 15/24 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag meg tudom oldani, akkor igen. Mint írtad, a családod pedig tudna/hajlandó segíteni, ami szintén nagy dolog - nem csak vészhelyzetekre, hanem érzelmi környezetként mindkettőtöknek.
2013. okt. 24. 08:09
 16/24 anonim ***** válasza:
A pasi leléphet a 12. hét után is, amikor már nincs abortusz. Leléphet szülés után is, a gyerek akárhányadik évében is. Ha az anyagi feltétel meglenne hozzá, és ez nem az én szüleim pénztárcáját jelentené, akkor megtartanám. Persze csakis akkor, ha ráérek min 2 évig ÉN otthon lenne vele, és nem a nagyszülőknek kéne felnevelni.
2013. okt. 24. 08:20
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem vállalnám.
2013. okt. 24. 08:31
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, a nőnek akkor szabad szulnie, ha úgy érzi egyedül is menne. Nem véletlen a mondás, hogy magunknak szulunk. Az apa bármikor leléphet. Hogy a gyerek mennyire drámaian éli meg az apátlanságot az attól fog fuggni, anya mennyire mártirként éli meg a kialakult szitut. Még mindig jobb apa nélkül mint pl. Házasságban ahol a gyerek abban nő fel hogy anya boldogtalan.
2013. okt. 24. 09:04
 19/24 anonim ***** válasza:
Engem anyukám megtartott hála érte neki. Pedig nem volt könnyű. Nem voltam elkényesztetve és nem futotta mindig mindenre. Mégis felnőttem és mégis élhetek. Anya lehetek és feleség. S ezért hálás vagyok neki.
2013. okt. 24. 13:05
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem az anyagi nehezseg a legrosszabb. Azt meg lehet oldani -apuka fizethet tartasdijat, anyuka vallal masodallast, stb. Az erzelmi oldal a szornyu. Amig terhes az ember, addig sorra kerdezgetik, hogy "na es apuka hogy viseli?" Az orvosi vizsgalatra egyedul kell menni, szulni egyedul kell. Az utcan, setakor megint jon a "na es apuka imadja?" kerdes. Bolcsodeben, ovodaban masik apuka ott van az unnepsegeken, a jatszoteren jatszik a gyerekkel. Iskolaban szinten. Aztan a gyerek egyszer csak oda all eled, es megkerdezi: nekem miert nincs apukam? Mit valaszolsz ra? En konkretan elbogtem magam es csak annyit tudtam mondani, nem tudom. Mit mondtam volna? Az igazat, hogy meggondolta magat es megse akart gyereket? Tortem volna ossze a kisgyerekem szivet? Vagy hazudtam volna?Hogy elveszitsem a bizalmat, ha kiderul?

Nem, ha tudja valaki elore, hogy nem lesz a kepben apa, nem szabad gyereketvallalni. Igen, van olyan hogy lelep a 12. het utan, a szules elott, 2 hertesen, ket evesen. Akkor mar nincs mit tenni. De ha elore tudja valaki.... En nem lennek egyedulallo anya a szabad akaratombol.... 14. voltam

2013. okt. 24. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!