Vállalnátok babát apa nélkül?
Egyedül nevelem a lányom, 2 hónapos volt mikor elhagyott az apja.
Mai napig azt mondom, ha tudom, hogy egyedül kell felnevelnem, soha nem szülöm meg.
Nekem nagyon nehéz egyedül, ha lenne társam aki néha segít, akkor boldog lennék, de így nagyon sokszor nyűg és idegesít a gyerek.
Hát én nem tudom mit is tennék ilyen helyzetben. Függ attól, hogy milyen anyagi és lakáshelyzetben lennék.
Viszont ha engem valaha elhagyna a férjem, vagy történne vele valami, attól még felnevelném mindkét gyermekem, mindent megtennék értük.
Az én anyám egyedül nevelt fel 4 éves koromtól, és apám nem is tartotta velünk nagyon sokáig a kapcsolatot, de sose sírtam, hogy jaj nincsen apukám, mai napig nem haragszom rá, jóban vagyunk, néha találkozunk. Nekem őszintén szólva nem hiányzott sosem, pedig akkoriban ez ritka dolog volt, minden osztálytársamnak teljes családja volt. Manapság már szerintem az a ritka egy iskolás gyereknél, ha még együtt vannak a szülők, sajnos.
Mivel írtad, hogy családi segítség van, szerintem azért meg lehetne oldani a dolgokat, kérdés inkább, hogy anyagilag hogyan álltok. Jogosult vagy-e GYED-re például?
Nem az anyagi nehezseg a legrosszabb. Azt meg lehet oldani -apuka fizethet tartasdijat, anyuka vallal masodallast, stb. Az erzelmi oldal a szornyu. Amig terhes az ember, addig sorra kerdezgetik, hogy "na es apuka hogy viseli?" Az orvosi vizsgalatra egyedul kell menni, szulni egyedul kell. Az utcan, setakor megint jon a "na es apuka imadja?" kerdes. Bolcsodeben, ovodaban masik apuka ott van az unnepsegeken, a jatszoteren jatszik a gyerekkel. Iskolaban szinten. Aztan a gyerek egyszer csak oda all eled, es megkerdezi: nekem miert nincs apukam? Mit valaszolsz ra? En konkretan elbogtem magam es csak annyit tudtam mondani, nem tudom. Mit mondtam volna? Az igazat, hogy meggondolta magat es megse akart gyereket? Tortem volna ossze a kisgyerekem szivet? Vagy hazudtam volna?Hogy elveszitsem a bizalmat, ha kiderul?
Nem, ha tudja valaki elore, hogy nem lesz a kepben apa, nem szabad gyereketvallalni. Igen, van olyan hogy lelep a 12. het utan, a szules elott, 2 hertesen, ket evesen. Akkor mar nincs mit tenni. De ha elore tudja valaki.... En nem lennek egyedulallo anya a szabad akaratombol.... 14. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!