Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi időt töltesz a háztartá...

Mennyi időt töltesz a háztartással nap mint nap és mit csinálsz benne?

Figyelt kérdés
Én jóformán meg se állok, vagy ha mégis kupi vagy és por és rendetlenség. És vagy így vagy úgy, de megőrülök. :) 1,5 éve vagyok itthon a kicsivel
2009. nov. 12. 10:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Sose számoltam ki, mennyi időt, attól függ, hogy épp mennyi időm van rá. Sajnos gyerek mellett már sosem lesz olyan rend és patyolat tisztaság, mint előtte! Főleg, hogy szinte egész nap itthon vagyunk és látjuk, hogy mit kellene még megcsinálni... Persze a napi dolgokat mindig megcsinálom, rendet rakok, bepakolok a mosogató- és a mosógépbe. Vasalni általában este szoktam. 4 gyerekem van... mit mondjak még? szerintem már érted.:)))
2009. nov. 12. 10:54
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

11 hónapos a babám.

Hetente 2 adagot mosok, csak a felső rétegeket vasalom (bodyt, ilyesmit nem).

Hetente 3-szor porszívózok és hetente 1-szer mosok fel.

A vécét, fürdit hetente 1-szer takarítom, szintén heti 1 portalanítás.

Rendrakás minden nap.

Felmosás és vasalás kivételével mindent akkor csinálok, amikor ébren van a babám. Jön segíteni, együtt teregetünk, együtt mosogatunk, stb. Kicsit tovább tart, mert énekelek, táncolok közben, hogy szórakoztassam, de jó így.

Olyan mintha játszanánk :)

Főzni ritkán szoktam, heti 1-2 alkalommal, csak olyan kajákat csinálok, ami hamar megvan. Sütni is heti 1-2 alkalommal, szintén gyors-sütiket.

Abszolút nem úszok, minden rendben van, minden oké :)

Minden csak hozzáállás kérdése. Nem házimunkának kell felfogni, hanem közös játéknak a babával.

2009. nov. 12. 11:03
 3/14 A kérdező kommentje:
Jó neked. Ha én hetente 3szor porszívóznék és 1szer portalanítanék, megenne a por. :(
2009. nov. 12. 11:11
 4/14 A kérdező kommentje:
Heti 2 mosás??? Úristen,ezt hogy csinálod? Nálunk napi 2-3 megy. :(( ma 4 pld :(
2009. nov. 12. 11:12
 5/14 anonim ***** válasza:

Na én heti egyszer mosok,de akor reggeltöl estig.Végülis van elég ruha egy hétre,a mosogép meg mos magàtol.

Fözni mindennap fözök 11-töl,délig.Felmosni nem mosok mindennap,inkàbb hétvégén nagytakaritok.Hétköznap csak kifözök,meg összeràmolok nagyjàbol,néha a kukàt leviszem.8 honapos gyerekem van

2009. nov. 12. 11:15
 6/14 A kérdező kommentje:

De jó sok időtök van. :) valamit én nagyon rosszul csinálok :(

ha heti 1xer mosol, akkor az a sokminden hol szárad? hány szárítód van? hova tudod rakni a szárítót? vagy szárítógép?

2009. nov. 12. 11:22
 7/14 A kérdező kommentje:

De jó sok időtök van.

mármint szabadidőre gondoltam :)))

2009. nov. 12. 11:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Hát, én se tudnám megoldani, hogy hetente 1x vagy csak 1 nap mossak. Mindennap megy a gép (6-an vagyunk). 130nm-es a ház+ a terasz+ udvar. Felmosni mindennap kell, főleg ilyen esős időben, meg a konyhát is.. Porszívóni is naponta, mert a porcicák rögtön jönnek, ha egyszer kimarad. Főzni én is mindennap főzök, de általában olyanokat, amit gyorsan össze lehet rakni és magától fő vagy sül a sütőben. A kislányom 14 hónapos, őt is "bevonom" a házimunkába, imád "segíteni" (Isten tartaná meg a jó szokását :))))) ). Sajnos valamennyit vissza kell venni az igényekből, mert akkor vagy teljesen kimerül az ember vagy másra se jut idő csak a robotra. Itt is az arany középút a nyerő..
2009. nov. 12. 11:23
 9/14 A kérdező kommentje:

Jó nagy házikód van.

A nagyobb gyerekeid egyedül csinálják a szobáikat? Ők mekkorák? Ha jól emlékszem, én olyan 11-12 éves koromtól takarítottam egyedül. Addig anyukám.

Nagyon ügyes vagy, hogy elbírsz 4 gyerekkel és egy nagy házzal és energiád is marad!!!

2009. nov. 12. 11:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Köszi :)) Néha maguk takarítanak, néha én is besegítek, főleg, ha túl nagy a kupi. Egyébként 17, 14 és 11 évesek. Sokat segítenek, de azért bőven van mit tenni. A picit meg nem akarom állandóan rájuk sózni, nem akarom, hogy később azt mondják, hogy ők nevelték fel... Hogy energiám marad.. valahogy rutinból jön a dolog...szerintem így könnyebb a picivel, mint amikor a 3 nagy egyszerre volt kicsi.
2009. nov. 12. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!