Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babával otthon lévő kismamák,...

Babával otthon lévő kismamák, mennyire vagytok tájékozottak a világ dolgaiban?

Figyelt kérdés

Ugyanannyira képben vagy, mint a baba előtt voltál? Vagy épp ellenkezőleg, csak a babáról lehet veled beszélni? Honnan szerzed az infókat?

Csak kíváncsiságból kérdezem, még csak 3 hónapos a babám és persze mint minden kismamának nekem is ő az első, így ha néha netezek, akkor is a babás fórumokkal kezdek, mire eljutnék oda, hogy kicsit körülnézzek a híroldalakon, már mehetek vissza babázni. :):)

De bevallom nem szeretnék "tipikus" kismama lenni, akinek fogalma sincs mi történik körülötte a világban. (Remélem senki nem veszi bántásnak :) )

Ti hogy álltok ezzel a dologgal?

2013. okt. 14. 12:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már nagyobb a lányom, 2 éves.

Eleinte én is belemerültem a babás dolgokba, főleg mert tanácstalan és tapasztalatlan voltam. Aztán egyre többet kezdtem a nagyvilággal is foglalkozni.

Pénzügyi területen dolgoztam, így főleg ezekkel a hírekkel, eseményekkel vagyok tisztában. Persze nem annyira mint mikor dolgoztam és munka előtt ezeket átbeszéltem a kollégákkal.

Híroldalakat is szoktam olvasni, a főbb dolgokkal tisztában vagyok.

2013. okt. 14. 12:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a tv kint van a konyhában, ahol a nap felét töltjük kb. ott vannak hírek, onnan szoktam tájékozódni..:)

De őszintén szólva ez nemrég óta van így (17 hós a fiam)

mert eddig elfoglalt minden más és tényleg kb barlanglakónak éreztem magam..:) Most kezdek visszarázódni..Igaz nem sokáig, mert fél év múlva születik a kistesó. Onnantól megint egy jó darabig nem lesz külvilág..:) Igaz mostmár tapasztaltabb vagyok, igyekszem normalizálódni kicsit hamarabb..:)

2013. okt. 14. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bár a fiam már 3 éves, amikor otthon voltam vele- akkor is nagyon igyezektem tájékozott maradni.

A kezdeti néhány hetet leszámítva, amikor még sok ébredés volt- az esti híradót több csatornán (külföldin is) végignéztem a későesti órákban.

Rendszeresen jártunk könyvtárba (úgy időzítettem, hogy a kölcsönzés idejére a pici aludt a babakocsiba, sokszor volt időm a hírlapos részen is olvasni 0,5- 1 órát és természetesen kölcsönöztem könyveket is.

Én is kezdő anyuka voltam, úgyhogy természetesen sokat olvastam a gyerekvállalás-nevelés témában, de legalább ugyanennyire olvastam mást is.

A babám nyári volt, így jó sokat tudtunk kint sétálni, levegőn tudtam altatni stb.- volt, hogy elmentünk nagy parkba, Margit-szigetre és amíg ő aludt, addig én olvastam sokat.

Az is sokat számít szerintem, hogy a baráti-ismerősi körben nem volt sok gyermekes család, kisgyermekes anyuka- az egyedülálló barátnőimet meg kb. 5 perc erejéig érdekelte a pelenkamárka vagy a böfike :)

Minden nap kimozdultunk, persze figyelembe véve az ő aktuális evési-alvási szokásait- de gyümölcspürét pl. tudtam magammal vinni, kis rágcsálnivalót, az autóba tettem étel- és vízmelegítőt, puha plédet, játszószőnyeget, egy külön babatáskát minden kellékkel és miénk volt a világ. Ez is sokat számít, hogy valaki be van-e zárva a négy fal közé vagy bármilyen évszakban meg tudja látni a szépséget és kimozdul-e.

Hóesésben húztam kis szánon a közeli parkig (fél éves volt) és eszkimónak öltözve az ölemben ülve mondókáztunk vagy néztük a hóesést.

Egy év múlva, 1,5 éves korában, a követklező télen a nyári kis homokozó lapáttal-vödörrel mentünk "takarítani" a padokat, korlátokat stb. :)

Az elején nem is voltak babás barátaim-ismerőseim- sőt baba-mama foglalkozásokra is olyan 8-10 hónapos kor körül kezdtünk járni.

Elkezdtem egy iskolát is, amikor a kisfiam fél éves volt- így nem zökkentem ki a "felnőtt" világból.

Összességében inkább csak szélesedett az érdeklődési köröm, nem szűkült.

Persze ehhez az is hozzájárult, hogy nem voltam otthon évekig, hanem a férjemmel cseréltünk (már a baba születése előtt így terveztük!) a gyed időszakát félidőben, így én a szabadságok letöltése után kicsivel a kicsi kb. 1,5 éves kora előtt jöttem vissza dolgozni.

Szerintem az anyasággal a nők többsége gyökresen nem változik meg. Aki érdeklődő, magára és a környezetére igényes volt a gyermekvállalás előtt, az az marad akkor is, ha már családja lesz- csak kicsit jobban szervezi a napokat stb. Ugyanez igaz lehet az érdeklődésre és a kultúrára- ha megvan a természetes igényed rá, akkor ez nem vész el az anyasággal sem :)

Szép napot.

2013. okt. 14. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:

utolsó (3. ) válaszoló vagyok ismét:

igaz volt az is, amit az 1. írt.

A munkahelyemmel én is tartottam a kapcsolatot (én is pénzügyi területen, pénzintézetben elemzőként dolgozom).

Nekem nagy élmény volt, hogy időnként elküldtek egy-egy riportot (amit korábban mondjuk én csináltam) hogy képben legyek, a főnököm havonta írt egy mailt, amiben összefoglalta, hogy kb. mi történt, a kollegákat is felhívtam heti-kétheti rendszerességgel aktuális hírekért és leszámítva az első 3-4 hónapot kb. kéthavonta bementem és együtt ebédeltem 1-1- kedves kollegával.

2013. okt. 14. 13:14
 5/6 anonim ***** válasza:
38%

A lányom 4 éves lesz, a kistesó tavasszal születik, itthon vagyok és újra a babás fórumokat járom. :)

Nekem ők a legfontosabbak, a külvilág az csak külvilág, és sokan sajnos felszínesek...A világ dogai számomra nem olyan fontosak.

Híradót nem nézek, csak ritkán, mert mindig ez megy: megölték, kirabolták, megverték, karambolozott...erre nincs szükségem, mint olyan emberekre sem, akik csak érdekből barátkoznak.

2013. okt. 14. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Ugyanannyira. Az engem èrintő, érdeklő hireket követem, a bulvàr hìrek nem èrdekelnek.8 hònapos a lànyom, jàrunk baba-mama foglalkozàsokra.Suliba is jàrok, igy mâs tèmàm is van...:-)
2013. okt. 14. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!