Ki kellene kérni a gyerek véleményét?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy adott egy család, ahol a szülők elhatarozzak, hogy kulfoldre költöznek. Meg kellene kérdezni erről a gyerek véleményét vagy sem?2013. okt. 10. 15:28
11/16 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. A kerdes az lenne, hogy meg kell e ekerdezni a gyereket, ha egyszer úgyis a szulo dönt. Van értelme? Megkérdezed, hogy akar e menni, erre nemet mond, mire a, akkor is mentek vagy b, nem mentek lehet a válasz. Nem?
2013. okt. 10. 16:29
12/16 anonim válasza:
Szerintem fontos, hogy beszéljetek vele erről. Egy csomó kérdés fog benne felmerülni, ezeket nektek tudnotok kell megválaszolni.
Ha meg odaállsz elé hogy "indulunk", akkor úgy fogja érezni hogy pont annyira fontos, mint egy háziállat vagy egy szobanövény.
De ha elváltatok az apjával/anyjával, akkor van választási lehetősége.
14/16 anonim válasza:
Szerintem megkérdezni,hogy elmenjetek-e vagy sem az nem célszerű,de beszélni róla,hogy elfogtok költözni azt igenis kell,de döntési joga szerintem nincsen nyilván nem viccből költöztök el.
15/16 anonim válasza:
Tényleg le kell ülni vele megbeszélni, de kérdezni felesleges. hisz ha odakint jobb a megélhetés nekik is, akkor így is úgy is menni kell. ill. érdemes kimenni, itthon meg szerintem egy szülő sem hagyná a gyereket pl. mamára bízva vagy bárki másra! Persze mondja el a gyerek a véleményét. de ha nem egyezik a szülőével, azt is meg kell beszélni.
16/16 anonim válasza:
Szia!
Mi is most nagy döntés előtt állunk.
Gyerekeket megkérdeztük,hogy mi lenne,ha mennénk.Férjem 1,5 éve van kint Németországban,nagyon jó állása van...és jó lenne ha együtt lenne a család.
Gyerekek 13, 7 és 4 évesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!