A kisfiamnak hogyan adjam tudtára, hogy aki neveli, az nem az édesapja?
azt gondolom, hogy nem verheted át egy egész életre..és ha nem is akarod emlegetni neki az apukát, akkor is az lenne a jó megoldás,ha legalább fényképen tudatosítanád benne, hogy apa ez, aki pedig veled lakik hívja a nevén, mert sokkal nagyobb gondot fog jelenteni, ha nagyobb korában akarod, vagy esetleg rákényszerülsz arra, hogy megismerje a valóságot.
Nem fog megzavarodni, ha időben felvilágosítod és természetes módon beszélsz vele erről, akkor annyira fogja szeretni a párodat, hogy ez tűnik majd neki természetesnek, ha pedig nagyobb lesz, akkor részletesen elmagyarázhatod neki mi történt.
Az apa pedig ha nem mondott le róla akkor érvényesítheti bármikor a szülői jogait.
A lényeg az hogy vagy kérd meg arra, hogy mondjon le a gyermekről, vagy egyáltalán van valami bírósági végzés? A gyerektartás rá lett terhelve, mert mondhatod neki,ha nem hajlando gyerektartást fizetni, akkor szépen mondjon le róla hivatalosan..onnantól kezdve pedig olyan köze lesz a gyerekedhez mint az én szomszédomnak.
Nem írtad a jogi hátteret és ezért nem teljesen értem mit szertnél kihozni a dologból, de a lényeg az hogy a gyermeknek tudnia kell a valóságot..aztán úgy kell felnevelned, hogy ez ne érdekelje őt, mint napi téma és akkor nem lesz lelki sérelme.
Szia, én így nőttem fel. Anyukám terhes volt velem mikor apám lelépett. Kb. fél éves lehettm , mikor anyukám megismerkedett apuval. Mindig így hívtam. Nem tudom mikor mondták el nekem, de ovis koromra tudtam, hogy van egy másik apukám is, de ő csak fényképen volt. Én külsőleg rá hasonlítok. Soha nem törődött velem. Először 18 évesen találkoztam vele, mikor felkerestem. Apu viszont mindig mellettem állt. Anyuéknak született közös gyerekük is. Szerintem egy apa nem azért lesz apa, mert megcsinált egy gyereket, hanem mert mellette volt az élete során. A nevelőapámat apunka szólítom, apámat meg apának. Ha különbséget tesztek a két szó között nem fogja kavarni a kettőt. Csak a rokonoknak és az ismerősöknek is el kell magyarázni ki kicsoda. Nem mindegy hogy APU vagy APA.
Náluunk most a nagyszülőket különböztetjük meg ilyen módon. Az anyai nagyszülők Mami és Tati, míg az apai nagyszülők Mama s Tata. És az én okos lányom már nem keveri őket. Az én lányom viszont egyáltalán nem ismeri az én vérszerinti apámat, és nem is fogja megismertni, tehát őrá nem kellett nevet kitalálnunk.
Hát ez egy kicsit hosszúra sikeredett, de remélem segítettem:
Egy másfél éves kislány 24 éves anyukája
Ne hagyd,hogy apának hívja,hacsak nem lesz közös gyermeketek és biztos jövőtök.Egyenlőre csak mond a párod keresztnevét.Ha komolyra fordul a közös jövő,akkor a kicsinek is jobb ha apának szólítja.Nekem a nagyapám volt aki elhagyta a családját,lett neki egy másik sosem törődött a lányával,az unokáival.A nagymamámnak lett egy élettársa és elmondhatom szuper nagypapa volt,én úgy nőttem fel,hogy ő a papa és imádtam.Tini korom körül tudtam meg,hogy nem az igazi,de nem érdekelt,nekem igazi papa volt.
Amég nem érzed komolynak és biztonságosnak addig lehet XY,aki szereti a gyerekedet.Szerintem már többet adott neki ,mint a saját apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!