Erről a cikkről mi a véleményed? Én biztos nem mostanában adok tejet 14 hósomnak!
"7 én már láttam a tescoba kismama tejet meg időseknek tejet :)"
Igen, már itthon is vannak ilyenek. Ezeket pár hónapja hozták be a magyar piacra. Ettől még nem láttam, hogy a kismamák és az idősek tömegével ezeket emelték volna le a polcról. :)
Jaj, a naturahírek, az aktuális bio-ijesztgető... Nem ez az első ilyen cikke.
Kedves kérdező, én megértelek, ijesztő a mai világ, főleg, ha gyereked van és egészségesen szeretnéd etetni. A neten található 27565384905762541 a köbön cikk alapján teljesen lehetetlen is.
Na de amit most írsz az az "adjunk a sz.rnak egy pofont" tipikus esete. Ha elhiszed, hogy a tehéntej káros, akkor miért azzal akarod helyettesíteni (fentebb már leírták, miből készül a jr tejital).
Akkor már sokkal értelmesebb alternatíva a szójatej, de jaj, mégsem, mert a szója génmódosított. Akkor a rizstej, kókusztej vagy a mandulatej. Azokról még nem olvastam semmi rosszat, de szerintem csak azért, mert nem kerestem. Ellenben öléggé drágák, 500-700 forint egy liter. (Mondjuk abban mindenféle kutakodás nélkül biztos vagyok, hogy az ökológiai szempontból véleményes az előállításuk, szállításuk, tárolásuk)
Összességében szerintem nem lesz semmi baja a tejtől, de nyilván ha te jobbnak érzed, akkor ne adj neki. De akkor találj ki egy jobb B tervet.
Eltúlzások. Ha ennyi xrral van tele az életünk, akkor a föld népessége miért nem bontja le a városokat, miért nem térünk vissza az ősibb gyökereinkhez?
Nagyon sokan az után lesznek ilyenek, hogy gyermekük születik- itt nem a kezdetektől fogva egészségesen táplálkozókra gondolok- hanem azokra akiknek a gyermektelen életében marhára mindegy volt, hogy mit eszik iszik, csak jött egy túlféltős reakció a kicsinye miatt, és már mindenbe veszélyt lát. Nem azt mondom, hogy kisgyermek kortól etessük chipszel meg minden xrral a gyereket, de ésszel kéne élnünk. Nem napi több liter tejen kell élni, nem napi több kiló fehér lisztes pékárun és a többi, hanem mindenből mértékkel. A tejesek azt fogják nyomatni, hogy ők a jók, a tápszer-tejital gyártók azt, hogy ők, ugyan úgy ahogy mindenki más. A piacok telítettek versenyeznek, mi meg döntünk mit veszünk meg. Ha te nem a tejet veszed akkor így döntesz, de másnak lehet a tejital jelent mű dolgot és veszélyt. Hogy ki hozta a jó döntést azt az idő dönti el.
Lehet én és a gyerekeim nem élünk sokáig, avagy betegesek leszünk, míg ti 100évesen is fittek és fiatalok, avagy fordítva, viszont ma 10:28kor azt kell mondanom, eddig kopkop egészségesek vagyunk, és pont.
Gondolom a cukros, fehérlisztes ételeket adod/adni fogod a gyerekednek, egy kis csoki, egy kis péksüti, stb. Én inkább ezek miatt aggódnék, nem a te miatt...
A tejital meg még rosszabb mint a tej, teli van mesterséges dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!