Hogy fogadja el egy gyerek apukája új párját? Ehhez a helyzethez hogy kell hozzászokni?
bocs, de természetes, hogy a párodnak a gyerek az első. ha két próba nem sikerült nem szerencsés erőltetni. egy három éves bár nagyon okos sok mindent nem ért, vagy nem fogad el, ezért én azt mondom, hogy ha megoldható, akkor hagyd őket kettesben. de ugye a gyerek nincs mindig ott, és akkor lehettek együtt.
ha nem tud elképzelni együtt hármasban a párod hosszútávon sem az nagobb baj, mert a gyerek eg életre szóló kötelék, adj neki időt, ne kénszerítsd semmiben választásra, mert nem vagy nerő helyzetben, hagy döntse el, hogy hogyan szeretné kezelni a gyereket, neked annyiban lehet befolyásolni őt, hog elmondod, hogy te ettől függetlenül is szereted, hiszen tudtad, hogy gyereke van és vállaltad ami ezzel jár, viszont te szeretnéd a kapcsolatot.
ha ez sem válik be, akkor nem a gyerek az oka az átgondolásnak, hanem csak egy ürügy...
Először is: olyan programokat kell szervezni együtt, amik nem fél naposak. Pl. elmentek a mc donaldsba együtt, esztek vmit, aztán téged hazavisznek. Vagy elmenni moziba megnézni egy mesét. És ezt az időt hétről hétre nyujtani.
A másik: apának el kell mondani a gyereknek, hogy Te egy barát vagy, akit ő kedvel.
Te csak beszélgess a kislánnyal, kérdezd meg milyen mesét szeret, és ha mondja, akkor mondhatod, hog Te is szereted, megnézhetnétek majd legközelebb együtt. Légy érdeklődő, miket kedvel, mivel szeret játszani, stb. Ne legyél tolakodó.
Hidd el, megoldható a helyzet, ha az apa, és Te is akarod. Nekem is, és a páromnak is az első házzaságából is van 1-1 fiu, már házasok vagyunk van egy közös kislányunk.
Az oké, h ragaszkodik a gyerekhez, de ezért nem kellene szünetelteni egy kapcsolatot. Beszélj vele, mit gondol erről.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!