Hiszti kezelésére valami módszer, mikor már annyira sír, hogy alig kap levegőt?
Lányom 2 év és 2 hónapos. Az a fajta baba volt, aki szinte sosem sírt. Így most ehhez nem vagyok egyáltalán hozzászokva. Nemrég kezdődött a hisztis időszakunk. Legtöbbször még az elején sikerül valamivel elterelnem a figyelmét. Amikor ez mégsem sikerül, akkor hagyom sírni és megvárom, amíg megnyugszik, ezután megbeszéljük mi történt. Szerencsére eddig még csak itthon csinálta.
Ami viszont most történt, ezzel nem tudok mit kezdeni. Mentünk aludni, mikor sírni kezdett, hogy nem akar. Ezt az utóbbi napokban mindig eljátsza, viszont pár perc és már alszik is. Ma viszont csak sírt és kiabálta, hogy nem akar aludni. Megpróbáltam magam mellé fekteni, még nagyobb sírás. Láttam rajta, hogy egyre jobban hergeli fel magát és nem tudtam mit csináljak. Csak néztem szegényt. Mikot már alig kapot levegőt, elfutottam egy pohár vízért és az arcába locsoltam. Ez annyira meglepte, hogy a hisztis sírás abbamaradt. Olyan kevés víz volt, hogy még átöltöztetnem sem kellett, 5 perc múlva hozzámbújva aludt. Én viszont nem tudom mit kellett volna máshogy tennem. Mi az a dolog, ami még időben ugyanúgy leállította volna nála ezt a hisztit? Mert a vízzel való fröcskölést nem tartom elfogadható nevelési eszköznek. Viszont ha nem teszem talán még el is ájult volna.
Segítség!!!
A vízzel való fröcskölés ebben az esetben nem "nevelési eszköz", hanem egy szükséges lépés, hogy ne ájuljon el. Ha már úgy üvölt, hogy lilul, tényleg le kell fröcskölni, mert ezzel komolyabb bajokat előzhetsz meg, ne érezd ettől rosszul magad.
Arra a kérdésedre, hogy mivel lehet ezt megelőzni, nem tudom a választ, mi is kínlódtunk ezzel, aztán 3 éves kora táján enyhülni kezdett a hisztikorszak. Én azt hiszem, ez egy időszak, amin át kell esni. Sokan esküsznek arra, hogy nem szabad tudomást venni róla, és akkor leszokik róla, nálunk ez nem jött be.
Affektív apnoe elkerülésére ez a módszer az egyik, amit lehet használni. Lehet, hogy drasztikusnak tűnik, de többnyire 2-3 alkalom, és nem kell többé használni. Vagy a hirtelen helyzetváltoztatás, ami használhat még. Ha áll, elfekteted. Ha fekszik, ül, felkapod, átviszed valahova. Belefújsz az arcába esetleg. Akkor vesz levegőt. Amúgy pedig kinövik, többnyire az ovis korszak végéig.
Ha sima hiszti, akkor persze más a felállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!