Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik korosztályba jó gyereke...

Melyik korosztályba jó gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

Értem itt ez alatt, hogy fiatalon jobb, vagy idősebbként?

Fizikailag ki hogy bírja? Főként azok válaszát várom akik úgy nevelnek több gyereket, hogy akár 10 -15 év korkülönbség is van a gyerekek között. Mi a jó oldala és rossz oldala a más-más korosztályú anyukák anyaságának?

2009. nov. 4. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem 16 év van a gyerekeim között(a nagy 18 éves lesz,a pici 17 hós).Én lassan 37 éves leszek...számomra nincs különbség.Ráadásul én fittebbnek érzem magam,igaz,a szülést megelőző 2 évben elég keményen edzettem.A nagyhoz is sok türelmem volt,de a kicsinél úgy érzem,sosem fogy el.Pedig éjszaka felkel 1x enni,és ha rossz napja van át is kell vinnem magunkhoz.Ráadásul,ha vmi gondja van,csak engem fogad el.És őszintén mondom,én még rossz oldalát nem tapasztaltam.A mindkét terhességem probléma mentes volt,az első szülés 4 órát,a 2.(35 évesen)bő 2 órát tartott.És mi szeretnénk még 3.babát is.Szval nálunk nagyon bejött a dolog,és a gyerekek is nagyon imádják egymást.Az azért hozzá tartozik,h nem szoktam a nagy nyakába varrni a kicsit,hiszen nem azért szülte.
2009. nov. 4. 22:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem embere válogatja. Az én szüleim fiatalok, és ez mindig nagyon jó volt, én is fiatalon szültem, és a kamasz gyermekemnek ez csak előny :)

Sok olyat látok, viszont, hogy a fiatal szülőnek nincs türelme babázni, nevelni, mert éretlen még.

De a másik oldal: sok idősebb szülő van az iskolában, na nem is százasak azok a gyerekek (már bocsánat). Egyedüli gyerek 40 felé vállalva, egyértelmű anyagi kényeztetés, mindent megkapnak, csak éppen az odafigyelést, szeretetet, türelmet nem igazán. A másik, hogy egy negyvenes szülő, akinek végre lett egy gyereke, mindent attól az egy gyerektől vár el: maximális teljesítményt minden téren, tanulás, különórák, stb.

De persze vannak olyanok is, akik megbecsülik, hogy lehetett gyerekük, és tisztességesen nevelik. Anyagilag idősebben könnyebb lehet, csak ne essenek át a ló másik oldalára.

Szóval nem a kortól függ, hanem a szülő egyéniségén, hozzáállásán, érettségén. Minden korosztály szülői között láthatunk jó és rossz példákat is. (ismerek olyan lányt, aki 17 évesen szült, és fantasztikus anya, de 38 éveset is hasonlót)

2009. nov. 5. 07:45
 3/4 anonim ***** válasza:

19 évesen szültem az elsőt.A terhességem a szülésem szörnyű volt.Anyuékhoz mentünk haza,aztán amikor megerősödtem albérletbe költöztünk.A férjem külföldre ment dolgozni,így mire 21 hónappal az első után megszületett a második már volt lakásunk.A terhességem,a szülés egyszerű,könnyű volt.Viszont a kisebbik 2 éves volt,amikor az apjuk hazajött.Nagyon nehéz volt egy kicsivel,meg egy csöppel egyedül.Akkor még nem voltak mindig nyitva a boltok,autónk nem volt.A barátaim eltűntek,hisz ők akkor még vígan élték az életüket.

A harmadik babámat 36 évesen szültem.Nehéz terhesség,könnyű szülés.Fizikailag bírom,ahogy a másik kettőt is,ez nálunk Hál'Isten genetika.Szellemileg már azért nem vagyok olyan friss,bevallom néha hiányzik a magvas gondolkodás.Jó azért itthon lenni,mert az utóbbi 10 évben rengeteget dolgoztam.Én most jobban élvezem az anyaságot.

2009. nov. 5. 07:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Most 28 éves vagyok, első babámat várom. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi türelmem lesz hozzá, mert annak idején, 13-18 évesen, mikor az öcsém egészen pici volt, olyan végtelen türelmem volt hozzá, hogy éjjel 1 órakor még énekeltem neki a kiságy mellett, pedig reggel korán keltem, mert 7-re jártam iskolába. Anyuékat sosem keltettem fel ilyesmiért, csak ha már nem tudtam a kicsivel mit kezdeni. Mondjuk nem is vezettem háztartást mellette, de tanultam, és a picivel kapcsolatban mindent megcsináltam, éppcsak sz@ros pelenkát nem mostam utána, nagyon sokat segítettem anyunak és rengeteget voltunk együtt a picivel. Úgy emlékszem vissza az akkori önmagamra, mint akinek sosem fogyott el a türelme. Félek, hogy mostmár nem lesz annyi türelmem, pedig azóta jócskán megkönnyebbült a kismamák élete, van már azóta kocsi, autómata mosógép, stb., ami nekünk akkor nem volt.
2009. nov. 5. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!