Mit a véleménytek erről a szösszenetről?
Anya, nő, szerető
Hogyan lehet összeegyeztetni a három személyt? Lehe tegyáltalán? Szükség van rá egyáltalán? Mostanra elég jól belejöttem a szerepek váltogatásába, attól függően, hogy éppen kire van szükség. Az elején persze nem ment ilyen könnyen, sok gyakorlás kellett ahhoz, hogy gond nélkül váltogatni tudjam a szerepeimet.
Merthát ugye egyrészt Anya lettem, ami már önmagában is egy hatalmas sokk. Csak hogy a fizikai részénél maradjak a kérdésnek a melleim egy csecsemő táplálására használtam,ami mélységes szeretettel és örömmel töltött el, de igencsak nehéz volt átkattanni utána szerető üzemmódba, mikor végre elaludt a cseppem. Fura érzés volt, hogy az emlőm, amelyből fél órával azelőtt még a gyermekem szoptattam,hirtelen szexuális játékszerré vált. Aztán az esti fürdésnél belenézve a tükörbe szembesültem azzal, hogy nőiségem egyik legfontosabb bizonyítéka nem éppen úgy néz ki, mint „lánykoromban”, sőt leginkább egy „beduin-csöcs”-re emlékeztet.(már elnézést a kifejezésért, és bocsi a beduinoktól is) Újabb kezelni való probléma, hogyan éljem meg nőiességemet, mikor az egyik elsődleges női nemi jellegem jellegtelenné és lógóssá vált?! Sebaj, szerencsére szuper push-up-os melltartókat gyártanak már, anélkül meg csak Apa lát, akinek így is tetszem.Különben sincs felesleges párszázezrem mellműtétre, úgyhogy ezen felesleges pörögni.
Aztán a lelki dolgok, egyrészt mióta tudomásomra jutott a mi kis csomagunk létezése, minden percemet átitatja egyfajta aggodalom, mert aggódni mindig van min. Eleget nőtt-e, mikor kezd már mozogni a pocakban, most miért nem mozog? Megszületett. Eleget eszik, miért nincs kaki, miért van ennyi kaki, miért nem forog még és sorolhatnám, azt hiszem minden Anyának ismerős…Eközben Apa dolgozni jár, munkahelyi gondok, a párkapcsolatot is megtépázza a fáradtság és a kettesben töltött percek drasztikus csökkenése. (aki mást mond hazudik vagy szerencsés, mert a párja keveset dolgozik) És mindeközben próbáld meg magadban újra megtalálni a nőt. A nőt, aki elbújt a kötényhas, a lógó mellek, a kakis pelenkák, a végtelen szoptatás-fejés körforgás,háztartásvezetés örvénylő forgatagában.
Nem könnyű feladat megtalálni az egyensúlyt és összeegyeztetni a szerepeket, de nem lehetetlen. Az aggódáshoz jobb hozzászokni, mert elmúlni nem fog soha, a párunkkal tölthető kevéske időt a lehető legjobban ki kell használni és meg kell békélni azzal,hogy az a nő, akit a tükörben látsz Te vagy. A házimunka megvár, ez egy nagyon fontos szabály, amit megtanultam az elmúlt közel egy évben, de az elszalasztott pillanatokat nem tudod pótolni. Tulajdonképpen szépen lassan belejön az emberlánya a dologba, mint kiskutya az ugatásba. És mikor összhangba kerül minden, rájövök, hogy csuda jó dolog egyszerre Anyának, nőnek és szeretőnek lenni.
Nem tudom Te írtad e vagy találtad, de nagyon jó.
Szerintem sokan érezzük azt, hogy akar én is írhattam volna.
Lányom 11 hónapos. Tényleg fogantatása óta folyton aggódom valami miatt. Nagyon nehezen tanult meg szopizni, csak 6 hónapos korára. Addig fejtem neki napi 6 alkalommal. Most szopizik végre, ami legnagyobb örömöm, de bizony az én mellem is jócskán beduin :):):):)
Nem is tudok átkapcsolni szeretőbe. Valahogy az van bennem, hogy ezek a mellek most a gyereket illetik meg.
Apa sokat melózik, nem is egy sexőrült, ezek miatt meg tudom számolni két kezemen hanyszor voltunk együtt a 11 hónap alatt.
Aztán mikor ezen agyalok, jön az aggodalom, "biztos nem is tetszem neki" mert kötényhas, beduinmell....stb....
Nehéz feladat egy gyerek es az új felállás kezelése, de szerintem az idő is nagyon sokat segít illetve ha a problémákkal tisztában vagyunk es őszintén meg tudjuk osztani egymással az a legfontosabb. Zerencsére ez utóbbi működik nálunk, így bízom benne idővel minden helyre áll. Persze azért dolgozni is kell mindezeken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!