Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jár még esetleg valamilyen...

Jár még esetleg valamilyen juttatás?

Figyelt kérdés
Nemrég váltam el.A volt férjem fizeti a gyerektartást.De ezen kívül mivel egyedül álló szülő lettem,jár még esetleg valamilyen szociális juttatás.Emelt családi,vagy ilyesmi?Igényelhetek valamit?
2013. szept. 4. 10:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Emelt családi, kb 1000 ft-al több mint a normál.
2013. szept. 4. 10:26
 2/9 A kérdező kommentje:
ezer forinttal?..hát az nem sok semmi
2013. szept. 4. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Igen. Jár a magasabb családi pótlék. Van még rendkívüli gyermekvédelmi támogatás is, ezt az önkormányzatnál lehet intézni. Több táppénzes nap is jár egyedüli szülőnek. Szolgáltatási kedvezmények is járnak (távhő díjra, áramdíjra, gázárra, étkeztetésre... stb).

Az önkormányzathoz mindenképpen be kell menni és kérni mindent ami jár (maguktól nem adják), illetve érdemes felkeresni minden szolgáltatót akinél csak van fizetni való.

2013. szept. 4. 11:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak.

Az egyedülállóság még nem egyenértékű azzal, hogy valakinek anyagi vagy szociális problémái lennének.

Ha támogatást szeretnél, akkor az egy főre jutó jövedelmet nézik. A legtöbb szociális juttatás a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíjhoz van igazítva- vagyis nagyjából ha a családodban a gyermektartással, emelt családi pótlékkal, béreddel egyéb jövedelmeddel együtt 30 eFt alatti ez az összeg, akkor bátran igényelhetsz, ha ennél magasabb vagy jóval magasabb, akkor szinte kizárt.

Esetleg az eseti vagy átmeneti segélyt kérheted, ami egy egyszeri kisebb összeg (pl. 5-10 eFt) szokott lenni- de ez jellemzően nem oldja meg a problémát, de pl. beiskolázásnál jól jöhet.

Szóval attól, hogy elváltál, nem jár neked semmi pluszban a 12.200 Ft családi pótlék helyett 13.500 körül- nagyjából egy ezressel több tényleg.

Milyen problémád van, amire megoldást keresel?

Talán akkor könnyebben tudunk segíteni, ha leírod.

Szép napot.

2013. szept. 4. 11:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

előző válaszoló vagyok.

GTA válaszához: miért járna rendkívüli gyermekvédelmi támogatás CSAK azért, mert valaki elvált szülők gyermeke????

Akkor jár, ha a gyermeket védelembe veszik (anyagi vagy egyéb körülmények miatt), csak a válás tényéből ez nem következik automatikusan.

Ugyanígy a különböző szolgáltatói kedvezmények is (pl. gázártámogatás) JÖVEDELEM és NEM CSALÁDI ÁLLAPOT függőek.

Igen, sok esetben a válás anyagi ellehetetlenüléssel is járHAT, de ez nem feltétlenül igaz és nem automatikus.

Mivel nem írtad, hogy a válás miatt anyagilag is nehéz helyzetbe kerültetek, ezt én egyelőre nem feltételezném.

Ha mégis, akkor kérlek részletezd jobban, ahogy az előbb kértem és jobban tudunk segíteni.

2013. szept. 4. 11:05
 6/9 anonim ***** válasza:
nem csak akkor jár a gyerekvédelmi, ha védelembe van véve, de valóban jövedelemszinthez van kötve!
2013. szept. 4. 19:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Mekkora baromságot írtál, utolsó..... Nem kell a gyereket védelembe venni a segélyhez.m
2013. szept. 4. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:

nem, nem írtam baromságot! ebben dolgozom!

[link]

"Kinek állapítható meg a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága?

A jegyző annak a gyermeknek állapítja meg a jogosultságát,

akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 140 %-át (2013-ban 39.900,- Ft) ha

a gyermeket egyedülálló szülő, illetve más törvényes képviselő gondozza, vagy

a gyermek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos, vagy

a nagykorúvá vált gyermek esetén, ha megfelel az egyéb feltételeknek vagy

a fentiekbe nem tartozó esetekben annak a gyermeknek, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegétnek 130 %-át (2013-ban 37.050,- Ft) feltéve,

hogy a vagyoni helyzet vizsgálata során az egy főre jutó vagyon értéke nem haladja meg a törvényben meghatározott értéket."

tv.:

[link]

1997. évi XXXI. törvény

a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

19$

Legközelebb olvass, mielőtt írsz!

2013. szept. 4. 20:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Es megis hol szerepel benne, hogy a gyerek védelmébe van véve???? Ez csupán a segély megfogalmazása, kedves utolsó. Elég szomorú, hogy ezt sem tudod, ha ebben dolgozol....
2013. szept. 5. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!