Mit gondolsz arról aki lefeji a tejet és inkábbüvegből adja, mert nagyon fáj a melle+ fél, hogy nagyon ronda lesz?
1 kérdése járna a fejemben...
Mégis mi közöm van hozzá????
Majd azt gondolnám: legalább anyatejet ad a kicsijének!
(vannak akik +tehetnék,h. anyatejjel táplálják a gyermeküket,de inkább tápszerezik- ezt rossz szemmel nézem annak ellenére is,hogy közöm semmi,de az jó nagy. Magával a tápszerezéssel nincs bajom,ha nincs teje az anyukának)
Csak annyit, hogy nem annyira praktikus megoldás, mert állítólag így kevesebb lesz a tej mintha szopizna a baba, és félő, hogy előbb utóbb elapad.
De egyébként valóban magától a tej mennyiségtől nyúlik meg, nem attól, hogy szopizik, tehát ebből a szemponból tényleg mindegy.
Ez így teljesen értelmetlen, ahogy kérdezted.:) Mi az hogy "mert nagyon fáj a melle+ fél, hogy nagyon ronda lesz?"
Ilyen kombinációt pont ismersz? Elég ritka lehet...
A szoptatás és a nem szoptatás kérdése már eleve provokatív, de még mindig magányügy, itt meg ugyebár kap anyatejet, és ebben aztán végképp nincs kivetnivaló, bárhogy teszi.. talán ezt ne vitassuk meg, hogy jó-e(egyértelműen igen). Valamilyen okból az a célja, hogy kapjon a gyerek anyatejet, ez tény. És te honnan tudod, hogy miért pont így csinálja? Ha azért, mert félti a mellét, ahhoz van közöd? Ez egyébként teljesen abszurd elképzelés, mert ha a szoptatástól "ronda lesz", akkor a fejéstől is ugyanúgy, hát gondolkodj már, kérlek! Ráadásul fejni és cumiztatni minimum dupla idő. Ha fáj, arról sem tehet, van akinek érzékenyebb, valahogy be kell gyógyulni, ha sebesre harapta a baba, addig meg fej, mert így kell csinálnia, hogy tudjon anyatejet adni. De írok egy még szörnyűbb dolgot: én azért fejtem, mert nagyon rosszul szopott a kisfiam, rengeteg levegőt nyelt, nagyon mohó volt és fájt a hasa emiatt. Rengeteg tejem volt, és bizony sajnáltam szegényt, sokmindent kipróbáltunk, ami a nagynál bevált, nála nem. Cumisüvegből adtam neki, így nem ordított folyamatosan a fájdalomtól.
Tehát dióhéjban: azt gondolom, hogy jól teszi, hogy megpróbálja a gyerekét anyatejhez juttatni, tehát megérti, és elfogadja, hogy ez a legjobb a babának.
Kinek hogyan megy. Az meg tévedés, hogy a fejés nem teszi tönkre a mellet. Ha olyan fajta az anyuka, a melle így is úgy is lógni fog. Már a várandósságtól is. Sajnos.
Az viszont tény, hogy fejéssel jóval nehezebb fenntartani a laktációt, mint szoptatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!