Budapesti kisgyerekes bérletre akkor is jogosult vagyok, ha az állandó lakcímem Bp, de a tartózkodási címem már Bp-n kívül van?
A lakcímet igazoló hatósági igazolvány szerint az a budapesti lakcímmel rendelkező személy jogosult a használatára, aki gyermekgondozási segély (GYES), vagy gyermeknevelési támogatás (GYET), vagy gyermekgondozási díj (GYED), terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) folyósításában részesül.
Budapesti lakcímnek az alábbiak tekinthetők:
Budapesti állandó lakhely
Budapesti tartózkodási hely (“ideiglenes lakcím”)
Lakcímként csak “Budapest” szerepel, vagy feltüntetésre kerül valamely kerület száma is (például kisgyerekkel anyaotthonban lakók esetében), de konkrét utca és házszám nélkül.
Ha van állandó lakcímed Bp-en akkor jár kisgyerekes igazolvány... Nem értem mi a kérdés...
Köszi! Eddig már nem jutottam el az oldalon, csak a bérletnél néztem.
És vajon a gyermeknek is budapesti lakhelyre kell bejelentve legyen? Vagy az már mindegy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!