Magyarországon bejegyzett név a BRENT?
Itt megtalálod az anyakönyvezhető összes nevet. Ebben nem találtam, így kérvényezni kell.
Utólag is lehet második keresztnevet adni.
Ahhoz, hogy nevet tudjak ajánlani nem ártana ismerni a vezetéknevet. Javasolnám, hogy az általatok gondolt nevet is mondjátok ki együtt a vezetéknévvel.
Én a Seth nevet sem találtam meg. De a fiúnevek között szerepel a Brett ami szerintem megy a Morgan-hoz.
Lánynévnek a Benita?
Fiúnak Brett, Ben. Még mondanám a Benitót is de az nagyon hasonlít a Benita-hoz.
Nem tudom, nálatok mi a helyzet, csak abból indulok ki, hogy külföldi a név.
Ha külföldön született a gyerek, akkor bármit lehet anyakönyveztetni. Én most tettem ezt meg, és a nyomtatványon fel volt tűntetve a lehetőség, hogy az eredeti írásmóddal szeretném, vagy a magyar változatát.
Ha otthon született, akkor nem tudom, mi a szabályozás.
Én elmentem a helyi magyar nagykövetségre, kitöltöttem egy nyomtatványt, kerül egy kis pénzbe, és megkapod a magyar születési anyakönyvi kivonatot.
Ilyen esetben szerintem nem gond, hogy nem magyar névről van szó. Az én fiamnak is olyan neve van, ami otthon nem létezik.
1. vagyok. Ha az apa külföldi, akkor nem kell, hogy Magyarországon bejegyzett neve legyen a gyereknek. Az általam belinkelt lista arra vonatkozik, hogyha magyar szülők Magyarországon született gyerekeinek választunk nevet. Rátok az átírás szabályai sem vonatkoznak, maradhat az eredeti helyesírás szerint. Egyébként jó név, de az egyik hozzászóló javaslatában szereplő Brett szerintem még jobban illik a vezetéknévhez.
A linkelt címet esetleg próbáld bemásolni a böngészőbe, és úgy megnyitni. (Nekem sikerült egyébként innen is megnyitni, bár én Mo-on vagyik.)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!