Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Gerold névről mi a véleményed?

A Gerold névről mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Férfias vagy lágy?

Miért adnád vagy nem adnád?

2009. okt. 28. 07:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát nekem elég fura név, inkább férfias. Nem adnám mert nem tetszik, meg nem is magyar név.
2009. okt. 28. 07:48
 2/5 anonim válasza:
Angolul kiejtve nagyon jó, magyarul pocsék! Ez a helyzet a legtöbb angol névvel, nem beszélve a magyaros változatokról.
2009. okt. 28. 07:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Valóban nem magyar, de nem angolul kell kiejteni.

Germán eredetű név, jelentése: dárda + hatalom.

2009. okt. 28. 08:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon idegen hangzású és ezért nem adnám, ha Mo-on élnénk. A vezetéknévhez jól megy? Hogyan kell becézni?

Egy nagyon küldönleges névvel célpont lehet a gyerekek száján és ráadásul nehezebb is érvényesülni vele.

Aztán utána jön az előítékletesség, hogy csak név alapján azt hihetik, hogy kisebbség, és ugye hazánkban őket sem mindenki szereti.

2009. okt. 28. 09:20
 5/5 anonim válasza:

Hátha valaki kiváncsi rá. 2016.08.22

Gerold a keresztnevem, és becézve pedig gerinek szoktak. Viszont mikor csak simán mondom hogy "geri vagyok" akkor később azt hiszik hogy a teljes nevem a Gergő, ami nekem egyáltalán nem tetszik. Angolul ejtve nagyon jó illetve manapság nem név alapján ítélnek. Barátaim vannak -nem kevés-; jól boldogulok ezzel a névvel. Még annyi hogy amikor kérdezik hogy hogyan hívnak és elnindom nekik mindig megkérdezik hogy milyen eredetű mert furcsa a név de nagyon tetszik nekik.

GG EASY

2016. aug. 22. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!