Szülési szabadság, terhességi, gyermekágyi segély? Mit lehet tudni róla? Mikortól kell intézni ezeket?
Én 38hetes vagyok,magamnak intézek mindent.Úgy tudom a táppénz nem ront a jutattáson.A tgyás és szülési szabadság egy és ugyan az.Szülés előtt 28nappal el tudod indítani-jobban jársz ha te intézed akkor tuti le van adva és időben kifizetik.30nap a kifizetés a leadástól számítva.
Én egy vállalkozónál vagyok bejelentve-kényszeresen-hogy kajak gyedet majd,mert nem volt már munkám,lejárt a szerződésem.. aszülés előtt 28nappal indítottam el.Kell hozzá egy foglalkoztatói gazolás a munkáltatótól-tgyás igényléséhez,egy orvosi igazolás-háziorvos aki felvesz tgyásra-ezt ő állítja ki a szülés időpontja kell hozzá-tehát a kiskönyved,Kell a kiskönyvebn lévő szülés idejéről egy másolat,hogy elhiggyék mikorra vagy kiírva..nekem egyenlőre ennyit kértek,majd ha megszületik a baba kell egy kházi igazolás a szülésről-ez máshová is fog kelleni majd,és a baba szül.anyakönyvije,a tajban nem vagyok biztos és kell egynyomtatvány amiben te igényleg meg a tgást-ezt nekem adta a tb.Én egy tb kirnedeltségbe járok,mert itt nagyon alaposan elmondanak mindent.ha esetleg dél pesti vagy tudok benne segíteni.Amúgy is meg tudom adni a számukat -nem tudom fogadnak e,de telefonon is segítenek ,aranyosak nagyon.Szval a lényeg ha magadnak intézel mindent az a tuti,ne hagyd a munkáltatóra-nekem ezt a tbnél javasolták,mert nagyon sokaknak el sem indítják hanyagságból ki tudja..Szólj ha tudok segíteni még.Arra ügyelj,hogy a munkaviszonyod megmaradjon a szülésig minimum,mert munkanélkülivel nem adnak már gyedet 2008 jan 1 től.És ezt nagyon kevesen tudják csak,szval ezt a bejelentettséget tartsd meg minnél tovább-a munkáltató úgysem fizet utánnad semmi járulékot ha elmégy szül szabra.Ő csak a táppénz 1/3át fizeti..ezt is a tb mondta,ez is tuti.38hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!