Más is tapasztalja, hogy a kisgyermekek anyukái, hogy? Többi lent
Más tapasztal olyan dolgokat,hogy a kisgyermekes anyukák nem szólnak rá a gyermekükre, amikor ő oda megy más babához, és össze vissza tapizza, meg bántja?
vagy csak én vagyok olyan "szerencsés" hogy kifogom az ilyen szitukat, hogy oda jön hozzánk egy nagyobb gyerek ( 2-4 éves ) és pl elkezdi a lányom fülét csavarni erőből,és nekem kell rá szólnom a gyerekre,hogy ezt nem szabad, mert fáj neki. A másik anyuka látja ugyan, de nem szól vagy csak legyint, és megkéri szépen, jöjjön el onnan, persze a gyerek nem jön, és semmit nem tesz annak érdekében,hogy az ő gyermeke a másik gyereket, aki jóval kisebb, ne bántsa?
Veletek történt ilyesmi?
Köszönöm mindenkinek, aki válaszol!
Ezt még nem tapasztaltam,bár lehet hogy jó környéken lakok? :-) Hozzánk is oda jönnek,általában csak simogatjk a kicsik kezét,arcát,akinek "hirtelen" gyereke van,az figyelmezteti a gyermekét,hogy "ügyesen,óvatosan!Tudod,csak simogatni szabad!" Tök korrekt anyukákkal találkoztam eddig ezen a téren.
Viszont sajnos volt már olyan,hogy az orvosi rendelőben a másik kislány a kisszéket húzta vonta,(tudod milyen idegtépő hangja van egy széknek,ha húzzák...)az anyuka csak jót mosolygott,hogy milyen ügyes a lánya, majd a legkisebb lányom (22 hónapos) is neki esett volna húrcolászni a széket,mire rászóltam,majd elvettem Tőle- szegénykém meg csak lesett,hogy miért nem szabad,mikor a másik kislánynak lehet...
Köszönöm mind kettőtöknek a választ. Amúgy mi sem lakunk rossz helyen, csak valahogy belefutok ilyenekbe.
Korábban volt már egy kérdésem, akkor ez történt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Szerintem az lenne a normális, hogy ha látom,hogy a gyerekem olyat csinál, amit nem lenne szabad, főleg azt más gyerek kárára, akkor igenis rá szólok,és le szidom, ha úgy van. nem pedig elsiklok felette...
Aztakibacott.... Halál komolyan megtörténik ilyen???
Nagyon ledöbbentem!
Bárcsak viccelnék vele.... De tényleg megtörtént velünk...
Azóta is mindig figyelek minden kisgyereket, aki a lányom közelébe van... Nem szeretnék még egy ilyet.
Ma is volt,hogy odajött hozzánk egy másik gyerek, aztán a lányom fülét és lábát "tekergette", meg mivel most fogzik a lányom, a keze állandóan a szájába van, a másik gyerek, meg kirántotta a kezét a saját szájából.... 20 rendre raktam, mire anyuka is végre rá szólt....
Mi zömmel odafigyelő, normális szülőkkel találkoztunk (5 és 3,5 évesek a gyerekeim), viszont amelyik gyerek/szülő olyan, arra szívfájdalom nélkül rászólok. A kamaszokra is rendszeresen, akik iskolaidőben bandázni járnak a játszótérre, csimpaszkodnak a babahintákon, teleszemetelik az egészet, trágárkodnak ordibálva stb... mivel normális hangnemet ütök meg, eddig még mindig az lett a vége, hogy összekapták magukat, néhány kevésbé IQ-fighter még bocsánatkérést is ki tudott nyögni. Szóval valahogy mindig elsimítom a dolgokat. A kretén szülőkkel a legnehezebb egyébként
Amúgy én sajnos megtapasztaltam a "másik oldalt" is, mert a fiam finoman szólva nem tudott bánni a fizikai adottságaival. Nagyon nagy és rettentő erős, heves természettel megáldva... hosszú-hosszú folyamat volt, mire megszelídült. Állandó készenlétben voltam, amint felbukkant egy másik gyerek már mondtam neki a hogy tudod, csak lassan, csak simogatva, csak a karját, ne nyúlj az arcához stb... ebből általában nem is volt gond, megértette, hogy mit várok tőle. De a szeleburdiságával rengeteg "balesetet" okozott, még úgy is, hogy kismillió másikat sikerült megelőznöm azzal ,hogy állandóan ott voltam mellette szinte, de még így is véletlenségből fellökött másokat meg hasonlók. Nem direkt csinálta, rosszindulatból és persze bocsánatot is kért mindig a sértett féltől... úgyhogy nem mondogatnám, hogy komoly konfliktusba kerültünk volna másokkal. De nekem rémálom volt ez az időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!