Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Férjem dolgozik, de keveset keres. Naponta 8 órát dolgozik úgy, hogy délelőtt 6 órát, délben hazajön ebédelni, plusz aludni (ez 2 órahossza). Majd még délután odavan 2 órahosszát. Én itthon vagyok a gyerekekkel gyesen, tehát alig kapok valamit. Már szinte sehogy sem jövünk ki egy hónapban a pénzből. A kicsim 2 éves, én mennék vissza dolgozni, de sajnos a munkáltatóm nem vesz vissza, egyéb munkahely kilátásban sincs.

A férjemnek lenne lehetősége másodállásban még estig dolgozni (ez kb. 4 óra), de ő nem megy, azt mondja, hogy ez már az én problémám, menjek én. Egyébként ideadja a fizetését, és azt mondja osszam be úgy ahogy tudom, de sajnos olyan kevés, hogy alig tudom beosztani.

2013. aug. 6. 09:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Már bocsi,h.elöször kérdezek,de a férjed

1.mennyit foglalkozik a gyerekekkel?

2.hányszor mossa ki a család ruháit?

3.hányszor mosogat?

4.hányszor megy a boltba?

5.hányszor fogja meg a vasalót,porszívót,fakanalat?

Ha ezekre a soha a válasz,akkor magyarán szólva Ő a család fenntartó,te feladatod a nyugodt otthon és a hátország megteremtése!Ebben az esetben apuka egész nyugodtan menjen el plusz melózni,h.a családnak meg tudja adni a szükséges anyagiakat!

Ha mindenben besegít otthon,akkor valóban neked is be kell segíteni a pénzkeresésben!Ezt meg kell beszélnetek,menjen e a gyerek bölcsibe,v.van e aki vigyáz rá amig dolgozol...stb.Az h.kinek van igaza,ennyiből nem lehet eldönteni!

2013. aug. 6. 09:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen ezt elfelejtettem írni. Semmit nem csinál itthon, még a füvet is én nyírom, meg a kerítést is én festem, tehát a tipikus férfi munkákat is én csinálom itthon. Ha megkérem, hogy legalább a gyerekekkel játszon, az max, 10 perc, mert megunja. Tegnap este is már 8 órakor lefeküdt, minthogy a gyerekeivel foglalkozzon, persze nekem este van a legtöbb dolgom, mert napközben a gyerekek nagyon lekötnek, így szinte este 10-11 előtt sosem tudok lefeküdni.
2013. aug. 6. 10:04
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem egyikőtöknek sincs igaza.

a család egy egység, közös cél, közös feladatok.

neked is dolgoznod kéne, hisz a gyes tényleg semmire nem elég, főleg, hogy a férjed fizuja kevés.

a férjed is elvállalhatná azt a munkát amennyiben bírja. mert napi 12 óra valljuk be, elég kimerítő, én se vállalnék annyi melót.

nálunk ez úgy működik, hogy mindketten dolgozunk, itthon én főzök és takarítom a fürdőt, mellette én megyek szabira a gyerekkel.

a férjem meg takarít és mos.

mond el neki, hogy mindent te se tudsz vállalni, vagy maradsz még egy évig otthon gyesen és akkor vállalod a háztartást, cserébe ő vállaljon plusz munkát, vagy szálljon be a ház körüli teendőkbe, te meg keress munkát.

de az, hogy ő kevés pénzért dolgozik, te meg otthon vagy, nyilván nem működik, úgyhogy mindkettőtöknek tenni kell, hogy legyen étel az asztalon

2013. aug. 6. 10:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Nyilván én ha most kapnák egy állás ajánlatot, már holnap mennék dolgozni, de mint írtam én most sehova nem kellek, a férjemnek ajánlottak egy munkát. Ez a bajom, hogy ő nem él vele, hiába már az éhezés küszöbén állunk, nem érdekli, hogy nem lesz mit adni a két gyereknek. Csak azt hajtogatja, hogy keressek én menjek én dolgozni. A hozzáállása nem tetszik, hogy ameddik én nem találok, csak addig kellene elvállalnia a munkát.
2013. aug. 6. 12:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem melleseleg, tudom a mai világban nem könnyű, de ő is megpróbálhatna vmi jobban fizető állást keresni a mostani helyett, ha ennyire nincs pénzetek. Az meg, hogy az ölébe hullott pénz (4 órás munka) nem kell neki, hát... mit mondjak nem is értem. Nem egy családapa a családfenntartásért annyit gürizik, maszekol, hogy szinte nem is találkozik a gyerekeivel, de nálatok nem ez van. Úgy látom ő azt gondolja legyen neked ennyi elég, azt nem látja, hogy ezzel a hozzáállással nem juttok egyről a kettőre... bár azt nem tudom, ti hogy álltok egymással (gondolok itt az együttlétekre), mert ez is (ill a hiánya) okozhatja érdektelenségét.
2013. aug. 6. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!